Comisia juridică a Senatului a votat pentru ridicarea imunității lui Călin Popescu Tăriceanu
Comisia juridică a Senatului a aprobat miercuri ridicarea imunității președintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu, în dosarul în care DNA îl acuză de luare de mită din perioada în care era prim-ministru.
Procurorii au cerut Senatului să încuviințeze începerea urmăririi penale a lui Călin Popescu Tăriceanu pentru fapte de corupție în 7 noiembrie, anul trecut.
Decizia a fost anunțată de Robert Cazanciuc (PSD), președintele Comisiei juridice a Senatului și a fost luată cu 3 voturi ”pentru”, 2 abțineri și 1 vot ”împotrivă”.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
"Am supus votului efectuarea urmăririi penale faţă de preşedintele Senatului, ca urmare a cererii DNA, avem un vot neutru, au fost trei voturi "pentru", două abţineri şi un vot "împotrivă". Asta înseamnă că noi, Comisia juridică vom propune plenului Senatului efectuarea urmăririi penale faţă de domnul Tăriceanu, urmând ca plenul Senatului să decidă în consecinţă", a precizat Cazanciuc, potrivit Agerpres.
El a adăugat că titularul acţiunii este plenul Senatului, şi nu Comisia juridică sau Biroul permanent, unde va fi trimis, mai întâi, raportul Comisiei juridice.
"Pe baza raportului Comisiei juridice, care va conţine argumentele Parchetului, apărările consemnate în cadrul audierilor şi documentele depuse în cadrul procedurii din Comisia juridică, pe baza tuturor vom face un raport înaintat Biroului permanent, care va fi trimis plenului Senatului, dar propunerea noastră va fi de efectuare a urmăririi penale", a subliniat preşedintele Comisiei juridice.
CITIȚI ȘI: Tăriceanu susține că este hărțuit de DNA pentru că l-ar fi depășit pe Iohannis în sondaje
Cazanciuc a explicat şi de ce raportul va fi depus mai devreme, după ce marţi Biroul permanent a dat un alt termen, de două săptămâni.
"Avem un termen dispus ieri, de două săptămâni, de către Biroul permanent pentru depunerea raportului, va fi probabil mai devreme. Au fost două pledoarii şi au fost depuse mai multe documente de către avocat. Şi în timpul audierilor, şi ulterior, cred că de două-trei ori, au fost depuse documente în apărare", a arătat Robert Cazanciuc.
Tăriceanu, acuzat de DNA de luare de mită
Pe 7 noiembrie 2018, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu-Tăriceanu.
Liderul ALDE ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.
Sursa: Pro TV
Etichete: dna, senat, mita, Călin Popescu Tăriceanu, coruptie, imunitate, tariceanu,
Dată publicare:
29-05-2019 11:04