Şerban Nicolae, despre declaraţia şefului Comisiei Europene: "Ridicolă şi uşor etilică"

06-02-2018 17:07

Serban Nicolae - AGERPRES

Senatorul PSD Şerban Nicolae a declarat, marţi, că avertismentele transmise de preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, referitoare la modificările aduse legilor justiţiei reprezintă o ameninţare „ridicolă şi uşor etilică”.

„Am văzut nişte păreri personale (ale lui Jean Claude Juncker – n.r.). Am văzut pe un domn care este preşedintele Comisiei Europene şi care exprima nişte temeri personale, care ne dădea un fel de ameninţări să modificăm legile conform deciziilor Curţii Constituţionale. Probabil că nimeni nu i-a spus că ameninţarea este ridicolă şi uşor etilică. Toate deciziile CCR sunt luate în considerare de Parlament şi întotdeauna sunt puse în acord proiectele legislative cu deciziile CCR. Nu de grija MCV, nu de grija aderării la Schengen, ci pentru că aşa scrie în Constituţia României încă din 1991”, a spus Şerban Nicolae, citat de News.ro.

Înrebat dacă este de părere că îngrijorarea lui Juncker este una personală, senatorul a spus că este „o părere ridicolă”.

”Este o părere ridicolă, pentru că din punctul meu de vedere să spui că Parlamentul României trebuie să respecte Constiuţia României este şi redundant şi, în general, este jenant”, a subliniat Şerban Nicolae.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a declarat, miercurea trecută, în conferinţa comună cu preşedintele Klaus Iohannis, că, dacă legile justiţiei rămân aşa cum le-a votat Parlamentul, discuţiile privind renunţarea la MCV şi intrarea în spaţiul Schengen ”se vor pune în alţi termeni”.

”L-am asigurat pe preşedintele României că ne-am luat angajamentul ca MCV să fie încheiat şi vreau să-mi respect acest angajament. Locul meritat de România este în Schengen şi această comisie nu va înceta până când MCV nu va fi încheiat şi până când România nu va fi recunoscută în mijlocul statelor Schengen”, a afirmat preşedintele Comisiei Europene.

Întrebat când poate spera România să acceadă în Schengen, Jean Claude Juncker a subliniat: ”Dacă legile din România rămân aşa cum au fost adoptate de Parlament, discuţiile despre MCV şi despre aderarea la Schengen se vor pune în alţi termeni. Şi aşteptăm deciziile Curţii Constituţionale şi, dacă totul decurge cum trebuie, trebuie să asigurăm României locul ei în spaţiul Schengen, pentru că românii nu merită să fie trataţia ca cetăţeni de mâna a doua. România şi românii sunt în centrul vieţii europene şi voi face toate eforturile pentru a-mi îndeplini acest scop, pe atât de repede pe cât ne va permite legislaţia din România”.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO