Senatorul PSD Olguta Vasilescu isi retrage semnatura de pe proiectul Andronescu al elevilor fara BAC

03-10-2011 12:22

Lia Olguta Vasilescu

Senatorul PSD Olguta Vasilescu a declarat ca nu sustine legea promovata de colega sa de partid, Ecaterina Andronescu, privind admiterea la facultate a elevilor care nu au luat bacalaureatul.

Olguta Vasilescu a declarat pentru Mediafax ca semnatura ei apare pe acest proiect ... dintr-o eroare a consilierilor de la grupul PSD din Senat.

Senatorul sustine ca nu este de acord cu acest proiect de lege.

"Acum doua saptamani, doamna Andronescu a propus in grupul nostru din Senat un proiect de lege privind organizarea unei a treia sesiuni de bacalaureat. Eu am fost de acord si am semnat initiativa, alaturi de mai multi colegi senatori. Saptamana trecuta, la discutiile din grup, s-a renuntat la aceasta initiativa, doamna Andronescu propunand proiectul cu elevii care nu au promovat examenul de bacalaureat. Dintr-o eroare a unor consilieri, lista de semnaturi de pe celalalt proiect legislativ a fost copiata pe noua propunere. Eu nu sunt de acord cu aceasta propunere a doamnei senator Andronescu si am facut cerere la Biroul Permanent al Senatului sa imi retrag semnatura de pe proiect", a explicat Olguta Vasilescu.

Parlamentarii PSD Ecaterina Andronescu, Titus Corlatean si Cristian Dumitrescu au depus o initiativa legislativa privind posibilitatea inscrierii la facultate pentru o parte dintre elevii care nu au promovat examenul de bacalaureat. Co-initiatori ai proiectului legislativ sunt peste 30 de senatori PSD, intre care si Olguta Vasilescu.

Proiectul acorda dreptul tuturor absolventilor care nu au obtinut nota de trecere la toate probele, dar au inregistrat o medie de minimum sapte sa se inscrie la facultate.

Controversatul proiect de lege mai creeaza un avantaj elevilor care sunt primiti la facultate, desi nu au promovat examenul de bacalaureat, obligand statul sa ii finanteze pe acestia "cel putin la nivelul ajutorului de somaj".

Liderul PSD Victor Ponta a declarat ca o va ruga pe Ecaterina Andronescu sa retraga acest proiect imediat dupa ce premierul Boc va prezenta un proiect referitor la cei 100.000 de tineri vizati de masura.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO