Monica Macovei propune ridicarea imunitatii parlamentare in 48 de ore, FARA studierea probelor

03-10-2011 07:55

Monica Macovei

Vicepresedintele PDL Monica Macovei propune ca ridicarea imunitatii parlamentarilor sa se faca in termen de 48 de ore de la primirea cererii, prin vot la vedere si fara studierea probelor aflate la dosar. CUM COMENTATI ACEASTA PROPUNERE?

Ea este de parere ca "Parlamentul nu judeca, deci nu trebuie sa cantareasca probele".

Monica Macovei si-a prezentat aceasta propunere si pe blogul personal, precizand ca aceasta ar putea fi inclusa in Strategia Nationala Anticoruptie 2011-2014, aflata in prezent in dezbatere publica.

Astfel, europarlamentarul propune modificarea Regulamentelor Camerei Deputatilor si Senatului, pentru ca decizia de ridicare a imunitatii "sa se ia de plenul Camerei in maximum 48 ore de la primirea cererii de ridicare a imunitatii".

De asemenea, Monica Macovei propune ca "votul sa fie obligatoriu la vedere, pentru ca electoratul sa vada cum voteaza alesii si pentru a evita ascunderea raspunderii in spatele votului secret, asa cum este acum".

De asemenea, vicepresedintele PDL propune ca "decizia de ridicare a imunitatii sa se ia fara analiza probelor din dosar, caci Parlamentul nu judeca, deci nu trebuie sa cantareasca probele asa cum a facut pana acum".

Fostul ministru al Justitiei precizeaza ca exista deja un astfel de proiect de lege pe rolul Camerei Deputatilor, initiat de Sulfina Barbu, Sever Voinescu si Raluca Turcan si la care a contribuit si ea.

"Acum trebuie numai facute eforturi pentru a fi adoptat si apoi promovat la Senat. Acest proiect aduce normele procedurale romanesti in acord cu cele mai bune practici din state UE. Consider ca aceasta trebuie sa fie propunerea MJ in noua sa strategie, asta daca isi ia raspunderea", mai scrie Monica Macovei.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26