Motiunea simpla pe Educatie a fost respinsa de plenul Senatului
UPDATE: Motiunea simpla pe Educatie a fost respinsa, miercuri, in plenul Senatului, intrunind doar 51 de voturi "pentru" din cele 69 de voturi necesare pentru aprobare.
Plenul Senatului a dezbatut motiunea simpla pe tema educatiei, initiata de 41 de senatori ai PNL si PSD. In document este criticat proiectul de lege propus de Ministerul Educatiei.
Liderul PNL, Crin Antonescu, s-a aratat neincrezator de la bun inceput in sansele de reusita ale motiunii:
Alegeri 2024
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
"Probabil ca nu. Dar am mai discutat chestiunea asta la fiecare motiune, nu o sa imi inchipui acum ca ii apuca bunul-simt pe cativa pedisti, pentru ca asa cum nu a vazut domnul Funeriu profesor mort de foame, nu am vazut eu pedist cu bun simt, deci nu trece", a precizat presedintele liberal.
Dezbaterea motiunii cu tema "Educatia - de la supravietuire la colaps" a fost semnata de 41 de senatori, care au sustinut ca demersul lor este un apel la trezirea constiintei intregii clase politice. In aceste conditii, initiatorii au cerut elaborarea unei noi Legi a invatamantului.
Potrivit textului motiunii simple pe Educatie, initiatorii i-au transmis ministrului Funeriu ca "poate ca profesorii nu vor muri de foame", dar, in mod sigur, sub conducerea sa "inteleapta", "Educatia va fi impinsa la moarte sigura".
In finalul textului, liberalii spun ca "trebuie subliniata necesitatea elaborarii unui alt proiect de lege al Educatiei".
Conform Regulamentului, o motiune simpla se adopta cu votul secret al majoritatii senatorilor. Motiunile simple adoptate se publica in Monitorul Oficial si sunt obligatorii pentru Guvern si membrii sai, precum si pentru celelalte persoane vizate.
Din totalul de 137 de senatori, PNL are 22 de parlamentari, iar PSD+PC - 42, numar insuficient pentru adoptarea motiunii simple.
Sursa: Pro TV
Etichete: educație, invatamant, senat, motiune, daniel funeriu,
Dată publicare:
07-04-2010 00:00