PUTERE vs OPOZITIE. Cati parlamentari vor fi in fiecare tabara dupa decizia PNL de a iesi de la guvernare
Ruptura dintre PSD si PNL s-a vazut marti la votul din plenul Parlamentului. Deputatii liberali au anuntat ca a fost ultima sedinta in care au votat alaturi de colegii de la PSD.
"Ne pregatim sa guvernam singuri", au declarat social-democratii.
In sedinta Senatului, alesii PNL au votat marti alaturi opozitie. Culmea, unele dintre legile pe care liberalii le-au respins erau initiate si semnate chiar de ei.
"Sa votezi impotriva la ce propui tu este chiar o treaba dubioasa. Cred ca sunt prea incalziti la ora asta", a declarat un senator social-democat.
Noua majoritate va avea probleme in adoptarea legilor importante si la Camera Deputatilor.
"Acest vot este ultimul moment in care PSD si PNL sunt de aceeasi parte a baricadei. Am fost parteneri onesti ai Guvernului USL in Parlament si Guvern si regretam faptul ca ati refuzat nominalizarea unui om precum Klaus Iohannis", a declarat George Scutaru, lider grup PNL, Camera Deputatilor.
"PNL va face opozitie cu toate mijloacele", a declarat Cristina Pocora, deputat PNL.
Imediat dupa anunt, social-democratii si-au mobilizat parlamentarii la grup si le-au cerut sa nu lipseasca de la lucru sub niciun pretext.
In acest moment, o noua majoritate ce ar fi formata din PSD, UNPR, conservatori si parlamentari ai minoritatilor nationale are la camera deputatilor doar doua voturi in plus fata de totalul necesar adoptarii legilor organice. La senat le mai lipseste un vot ca sa fie majoritari, in conditiile in care absolut toti ar fi prezenti. In acest context, sutinerea celor 26 de alesi ai UDMR devine foarte importanta.