Surse: Arafat încearcă să convingă Opoziția să voteze starea de alertă

Ultima actualizare: 10-06-2020 12:59
Raed Arafat, Marcel Ciolacu
Inquam Photos / Octav Ganea

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a ajuns miercuri, la Parlament, pentru a se întâlni cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Știrea este în curs de actualizare!

UPDATE 12.30  La discuția din biroul lui Marcel Ciolacu au participat reprezentanți de la toate celelalte partide- UDMR, Pro România, USR și ALDE.

Arafat le-a explicat că este nevoie încontinuare de starea de alertă pentru că nu reușim să coborâm sub nivelul de 5 cazuri la milionul de locuitori.

Partidele au cerut stare de alertă doar pe o parte de țară, numai că sunt circa 7-8 județe unde situația este în continuare gravă, dar în județul vecin totul este sub control, iar dacă oamenii încep să se plimbe dintr-o parte în alta lucrurile pot degenera. 

Arafat a mai spus că, în acest moment, se poate duce oriunde graficul de îmbolnăviri. Ciolacu i-a replicat că pregătește proiectul de lege cu restricții, fără să mai fie însă stare de alertă.

Nu a existat nicio concluzie anume, ci doar fiecare și-a spus argumentele.

Potrivit unor surse citate de Agerpres, Arafat vrea să îl convingă pe preşedintele Camerei Deputaţilor de necesitatea prelungirii stării de alertă.

Aceleaşi surse au confirmat că la întâlnire este prezent şi preşedintele USR, Dan Barna.

PSD a anunțat, marți, prin purtătorul său de cuvânt, Lucian Romașcanu, că nu va vota în Parlament prelungirea stării de alertă în România, după 15 iunie.

Romașcanu a afirmat că ”nu avem în acest moment din partea președintelui sau a specialiștilor niciun fel de dovadă epidemiologică necesară pentru prelungirea stării de alertă”.

De asemenea, preşedintele USR, Dan Barna, a declarat marţi că decizia de prelungire sau nu a stării de alertă "depinde foarte mult de datele pe care Guvernul le va prezenta în susţinerea unei eventuale solicitări".
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO