Reacția virulentă a lui Tăriceanu după ce a fost pus sub inculpare de DNA. „O înscenare judiciară”
Calin Popescu Tăriceanu reacţionează virulent, la o zi după ce procurorii anticorupţie au pus în mişcare acţiunea penală împotrivă, iar statutul fostului premier a devenit unul de inculpat.
Acuzat de luare de mită, pentru că, spun anchetatorii, ar fi primit servicii de consultanță în valoare de 800.000 de dolari în schimbul unor hotărâri de guvern, Tăriceanu susţine că executivul nu a făcut altceva decât să pună în legalitate administraţia care ar fi folosit la vremea aceea ilegal licenţele Microsoft.
Tot Tăriceanu susține că serviciile de consultanță de care a beneficiat partidul naţional liberal în acea perioadă au fost plătite transparent şi legal.
Fostul şef al executivului afirmă că nu înţelege de ce a fost făcut inculpat şi că este victima unei înscenări judiciare şi că îşi va dovedi nevinovăţia.
Postarea integrală a lui Călin Popescu Tăriceanu:
„Interesantă decizia DNA de a face public conținutul fiecărui act procedural pe care îl derulează în dosarul de presupusă mită! Ar fi fost bine dacă ar proceda la fel și cu ancheta celor 6 case ale dlui Iohannis sau cu șpăgile luate de fruntașii partidelor de guvernământ! Dar la noi, ca la nimeni, legea e pentru unii mumă și pentru alții ciumă!
În condițiile în care ancheta penală nu este publică (valabil și pentru DNA, dar la ei nu se aplică!), pot doar să vă asigur că acest dosar este unul eminamente politic. Nu există nici o probă cu privire la vreo mită, ci doar o poveste a unor procurori obedienți! Aceștia refuză să constate că:
1. Guvernul pe care l-am condus a adoptat o serie de HG-uri pentru ca România să intre în legalitate, în condițiile în care administrația centrală și locală folosea în mod fraudulos licențe software Microsoft. Adoptarea acestor HG-uri nu a fost urmată de vreo plată către deținătorii licențelor.
2. PNL a avut mai multe contracte de consultanță în perioada 2007-2008 în totală transparență și legalitate, care au fost plătite de către partid și de nimeni altcineva.
Cred că o dovadă clară că acest dosar este o făcătură este viteza de desfășurare. Este de bun simț, ca să nu mai vorbesc de obligații procedurale, ca trecerea de la statutul de suspect la cel de inculpat să se facă în urma administrării unor probe suplimentare ori, în cazul meu, procurorul nu a venit cu nici o probă suplimentară care să justifice inculparea. Mai degrabă pare că e o comandă politică “de a mă face”, cum aud că se vorbește pe culoarele puterii!
Nu este prima dată când o putere politică încearcă să-mi pună căluș printr-o înscenare judiciară. A fost “operațiunea Sterling”, urmată de procesul cu așa zisă declarație mincinoasă, și acum asta! Așa cum le-am câștigat pe toate până acum, o să-l câștig și pe acesta, și pe toate celelalte pe care bănuiesc că le dospesc!
Să fie clar: telejustitia nu este justiție, ci doar o revenire la perioada bolșevică în care nu judecau magistrații ci tribunalele poporului! Nu asta este calea pe care justiția din România trebuie să meargă!”