Puiu Hasotti: PNL discuta in BPN despre propunerea ca Laura Kovesi sa fie sef al DNA

03-04-2013 10:32

Puiu Hasotti, Crin Antonescu

Liberalii se vor reuni in sedinta, miercuri dupa-amiaza, si vor lua in discutie propunerea premierului Victor Ponta privind desemnarea Laurei Codruta Kovesi pentru functia de procuror-sef al DNA.

"Astazi la ora 17.00 va fi o sedinta a PNL si partidul se va exprima in acest sens", a declarat liderul senatorilor PNL Puiu Hasotti., intrebat despre propunerea privind desemnarea lui Kovesi la sefia DNA.

Laura Kovesi a fost propusa pentru functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), iar Tiberiu Nitu a fost propus ca procuror general al parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Propunerile au fost avansate miercuri dimineata de catre premierul Victor Ponta, in calitate de ministru interimar al Justitiei, printr-o scrisoare adresata Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Ponta i-a mai propus pe Bogdan Licu pentru postul de prim adjunct al procurorului general al Parchetului, pe Codrut Olaru ca adjunct al procurorului general al Parchetului, pe Alina Bica ca procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) si pe Elena Hosu ca adjunct al procurorului sef al DIICOT.

Marti, premierul Victor Ponta a declarat, la finalul discutiei cu membrii sectiei de procurori ai CSM, ca, concluzia la care s-a ajuns in urma acestei discutii ca procurorul general si seful DNA vor fi selectati in urma unei proceduri care va fi condusa de viitorul ministru al Justitiei.

El a precizat ca a propus Consiliului o procedura directa, in care ca ministru interimar sa formuleze propuneri, candidatii sa fie audiati la CSM, iar presedintele sa numeasca, dar sectia de procurori a CSM a avut o alta optiune, pe care nu poate decât sa o respecte.

Anterior, premierul Victor Ponta a confirmat ca o va numi pe Laura Codruta Kovesi la sefia DNA, raspunzand afirmativ unei intrebari a jurnalistilor pe aceasta tema.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO