Antonescu: Nu negociez cu Basescu propunerea pentru MJ, nominalizarea este responsabilitatea PNL

03-04-2013 09:14

Crin Antonescu

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti, ca nu va negocia cu presedintele Traian Basescu pe subiectul propunerii pe care liberalii o vor face pentru un nou ministru al Justitiei.

Antonescu a precizat ca a demarat discutii in PNL privitoare la propunerea pe care o va face miercuri in BPN al PNL pentru postul de ministru al Justitiei, in biroul sau de la Senat aflandu-se liderii grupurilor parlamentare si mai multi ministri.

Liderul PNL a precizat ca sedinta BPN are loc lunar, iar sedinta de miercuri nu reprezinta "o sedinta de urgenta".

"Ar fi avut probabil loc la inceputul saptamanii viitoare, dar a fost convocat pentru aceasta saptamana deoarece existau subiecte presante. Daca varianta pe care o aveam pana ieri si pana azi-dimineata, si anume ca domnul prim-ministru ar fi facut propunerile si ar fi facut anumite propuneri, atunci subiectul in acest BPN era daca isi mai asuma in continuare dupa ce propunerile acestea au fost facute Ministerul Justitiei sau nu. Deci nu o discutie despre vreun schimb sau un troc. (...) in conditiile mai noi, daca ele mai sunt in vigoare, atunci cu atat mai mult PNL trebuie sa faca o propunere pentru Ministerul Justitiei", a sustinut presedintele PNL.

Antonescu a fost intrebat daca va avea o discutie cu premierul Victor Ponta in ideea ca presedintele Traian Basescu sa nu respinga propunerea pentru portofoliul de la Justitie.

"Am poate o alta abordare, nu negociez acum si cu domnul Basescu propuneri pe care o forta politica sustinuta de o majoritate parlamentara de 70% le face. Stiti ca in privinta asta am mai avut divergente cu domnul Basescu, nu ma intereseaza ... Este o propunere pe care noi o facem, pe care o discutam intre noi, intr-adevar cu seful Guvernului, cu premierul Ponta, pentru ca este un Guvern condus de domnia sa, dar responsabilitatea acestei propuneri ne revine noua. Ce crede domnul Basescu despre asta e mai putin important", a raspuns liderul PNL.

Antonescu a reiterat faptul ca senatorul Tudor Chiuariu nu doreste sa preia ministerul Justitiei pentru a nu declansa o discutie legata de dosarul acestuia aflat in instanta. El a mentionat ca din punct de vedere legal Chiuariu ar putea ocupa aceasta functie, intrucat este achitat in prima instanta, insa recursul aflat pe rolul instantei ar putea genera dezbateri pe care PNL nu le doreste.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO