PSD ar fi plătit 100.000 de $ pentru întâlniri la nivel înalt în SUA. Reacția lui Dragnea

×
Codul embed a fost copiat

PSD ar fi achitat 100.000 de dolari unei firme de lobby din SUA, Madison & Co, pentru a facilita întâlniri ale liderului social-democrat Liviu Dragnea cu vicepreşedintele Mike Pence, dar și cu alți oficiali americani.

Legistorm.com prezintă documente postate pe site-ul Departamentului american al Justiţiei. Din mailurile făcute publice de firma de lobby rezultă că discuţiile pe acest subiect au fost iniţiate de Gheorghe Dimitrescu, fost consul la Strasbourg şi la New York, în prezent consilier al vicepreşedintelui Camerei Florin Iordache.

Jurnaliștii americani susțin că oamenii lui Liviu Dragnea ar fi încercat să-i obțină întâlniri la cel mai înalt nivel în Statele Unite, iar operațiunea ar fi costat 100.000 de dolari. Banii trebuiau plătiți unei firme de consultanță din Washington și ar fi ajutat la construirea imaginii liderului PSD.

Dragnea a nega că PSD ar fi făcut acest demers. Documentele arată că cel care a inițiat totul este consilierul personal al lui Florin Iordache, vicepreședintele Camerei Deputaților. Pentru presa de peste ocean, nu este nici un dubiu.

Aceasta susține, că "un politician român, condamnat la închisoare pentru fraudarea alegerilor, încearcă să-și aranjeze întâlniri cu vice-președintele Statelor Unite și cu președintele Camerei Reprezentanilor".

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Cei 100.000 de dolari trebuiau plătiți pentru că firmă americană de lobby Madison & Company să îi aranjeze președintelui PSD Liviu Dragnea întâlniri oficiale cu vice-președintele Statelor Unite, Mike Pence și cu președintele Camerei Reprezentanilor, Paul Ryan.

Informația apare în documentele oficiale publicate de o agenție a Departamentului de Justiție american, pe 24 octombrie. Acolo apare clar numele Partidului Social Democrat din România ca parte care ar urma să primească serviciile companiei. Liviu Dragnea susține că nu este adevărat.

Liviu Dragnea: "Am sunat dimineață la partid foarte mirat. PSD nu are nici un contract cu vreo firmă de genul asta și nici nu a plătit vreun leu nici unei firme."

Mergând mai departe, pe firul documentelor făcute publice peste ocean, aflăm însă că nu PSD ca instituție a făcut demersul, ci Gheorge Dimitrescu, un consilier al lui Florin Iordache, fostul Ministru de Justiție care a promovat ordonanța 13. Acesta a trimis un mail în luna aprilie firmei Madison and Company. "Avem nevoie de ajutorul tău să stabilim cât se poate de repede o întâlnire oficială pentru președintele partidului PSD, Liviu Dragnea (...) Ținta noastră trebuie să fie de cel mai înalt nivel în Washington DC...”

Răspunsul firmei de lobby a fost eliberarea unei facturi de 100.000 de dolari pe care Dimitrescu trebuia să o achite pentru că americanii să înceapă să contacteze personalitățile politice.

Liviu Dragnea: "Totuși 100.000 este o sumă mică pnetru mine, nu?"

Site-ul de anchete jurnalistice Rise Project susține ca banii s-ar fi și plătit în patru tranșe: 3 iulie 2017 - 45.000 de dolari, 19 septembrie - 15.000 de dolari, 6 octombrie - 30.000 de dolari, 10 octombrie - 10.000 de dolari.

Am încercat să luăm legatrua cu Alan Madison, reprezentantul firmei Madison & Company, dar nu a fost de găsit. Nici Dimitrescu nu a fost de găsit.

Liviu Dragnea: “Nu, nu intenționez (n.r. să plec în SUA), dar dacă o să primesc o invitație și o să fiu lăsat să plec, o să o onorez cu plăcere."

La începutul anului, Liviu Dragnea a participat alături de Sorin Grindeanu la ceremoniile de inaugurare a mandatului lui Donald Trump, chiar dacă România a fost oficial atunci de ambasadorul George Maior. Liderul social democrat postat atunci pe o rețea multe poze care apare alături de Donald Trump la masă. Pachetele de acces la acea ceremonie au costat între 25.000 și 1.000.000 de dolari.
 

 

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Lider PSD Hunedoara, către un protestatar care îl huiduia pe Dragnea: „Dă-te dracu'”. VIDEO
Lider PSD Hunedoara, către un protestatar care îl huiduia pe Dragnea: „Dă-te dracu'”. VIDEO

Liviu Dragnea, liderul PSD, a fost huiduit la Deva, de mai mulți oameni care s-au adunat în fața sediului Camerei de Comerț.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.