Proteste la Biroul Electoral al Sectorului 1. Dan Tudorache cere renumărarea voturilor

30-09-2020 11:14

Candidatul PSD la Primăria Sectorului 1, Dan Tudorache, alături de câțiva susținători, protestează miercuri la Biroul Electoral al Sectorului 1, cerând renumărarea voturilor. 

El a declarat că unul dintre temeiurile legale pentru care face această cerere este faptul că au fost găsite procese verbale semnat în alb, care au fost prezentate şi la Poliţie.

"Eu cred că le e frică de pierderea alegerilor după renumărare", a afirmat Dan Tudorache, potrivit Agerpres, care citează Digi 24.

El este de părere că BEC va decide renumărarea voturilor nu numai pentru Sectorul 1, ci va da curs solicitărilor tuturor partidelor, pentru că toate au făcut cereri în diferite localităţi.

Referitor la candidatul PSD la Consiliul Local Sector 1 care a fost reclamat la poliție de USR, pentru că avea procese verbale asupra sa, Dan Tudorache a declarat că acesta trebuia să le ducă la partid pentru a fi introduse în sistemul partidului de numărătoare paralelă.

El a precizat că respectivul candidat "a fost fugărit" de câţiva reprezentanţi USR PLUS şi că s-a ascuns la Direcţia de Salubritate.

"A ajuns acolo pentru că a fost fugărit de câţiva reprezentanţi. Acolo a considerat să se ascundă. El nu avea nimic de ascuns, le ţinea sub braţ, dacă era ceva ilegal le punea într-o sacoşă, ceva, dar el le ţinea în mână, deci nu era ceva ilegal. El trebuia să le strângă să le ducă la partid", a declarat Dan Tudorache.

El a precizat că în acel teanc erau procese verbale pentru CGMB, Primar general, Consiliu local şi un singur proces verbal pentru primarul de sector şi că acela este semnat în alb.

Dan Tudorache crede că în acest dosar penal in rem se va da neînceperea urmăririi penale.


VIDEO PROTVPLUS.RO