Nicușor Dan, despre alegerile locale în București: ”Este clar că au fost nereguli”

30-09-2020 10:53


Nicusor Dan

Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, participă miercuri la şedinţa Biroului Permanent Naţional al PNL.

"Mi se pare comic ca tocmai PSD să acuze fraude, în condiţiile în care aţi văzut cu toţii ce s-a întâmplat. Ieşind din chestiunea asta cu buletine, cu saci de vot, am văzut explicit cum pe publicitate electorală, după ce Biroul Electoral Municipal a spus că Primăria nu mai are voie să continue cu acele sporturi pentru realizările Primăriei Capitalei, totuşi a continuat, deci e absurd să vorbeşti de fraudă când eşti Gabriela Firea", a susţinut Nicuşor Dan, la sediul PNL, unde a fost invitat la şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului.

Întrebat de jurnaliști cum comentează acuzațiile de fraudă lansate de unele partide politice, referitoare la procesul de votare din București, Nicușor Dan a declarat că, în opinia sa, ”este clar că au fost nereguli”.

”Este clar că au fost nereguli, și pentru mine au fost 3 secții în care am avut zero voturi și voturle pe care presupun că le-am avut eu au fost trecute către alți candidați. E clar că au fost nereguli și că ele trebuie investigate. Însă pentru ceea ce înseamnă primar general diferența cred că este așa de mare, că nu se pune problema.” - a spus primarul ales.

Jurnaliștii au vrut să afle și ce părere are Nicușor Dan despre faptul că PNL și USR-PLUS refuză să accepte renumărarea voturilor în sectorul 1, unde candidatul lor, Clotilde Armand, are cele mai multe voturi, potrivit datelor oficiale, însă solicită renumărarea în sectorul 5.

”Întrebați de chestiunea asta partidele, pentru că ei au avut reprezentanți în secții, au toate detaliile tehnice.” - a spus Nicușor Dan.

Cât despre acuzațiile Gabrielei Firea, care a susținut că Nicușor Dan a condus o campanie electorală murdară la adresa sa, primarul ales a izbucnit în râs ...susținând că, de fapt, Firea a condus o campanie murdară.

”Ha ha ha. A fost o campanie absolut murdară la adresa mea. Vă duc aminte că acum câteva zile, mai multe televiziuni, ca să încheiem subiectul ăsta, titrau că eu sunt în interiorul DNA-ului și tot felul de știri false, deci haideți să nu mai vorbim de campanii murdare.” - a declarat Nicușor Dan.

 

Sursa: C.M.

VIDEO PROTVPLUS.RO