Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat noul Parlament pentru luni, 21 decembrie

Ultima actualizare: 16-12-2020 10:48
Klaus Iohannis
Pro TV

Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat noul Parlament, ales în urma scrutinului care a avut loc în 6 decembrie,  pentru luni, 21 decembrie.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 16 decembrie a.c., decretul privind convocarea Parlamentului României, ales la data de 6 decembrie 2020, în ziua de luni, 21 decembrie 2020, ora 12:00, la Palatul Parlamentului.” - se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Viitorul Parlament va avea deputați și senatori cu experiență, dar și nume noi. Și nu vorbim doar de cei din partidul AUR, surpriza acestor alegeri, dar și de reprezentanți ai celorlalte formațiuni politice.

Cei mai mulți dintre nou veniți sunt din mediul de afaceri și speră că vor avea proiecte și pentru comunitățile care i-au trimis în Parlament.

Însă, la fel ca și în trecut, românii vor fi reprezentați și de parlamentari cu condamnări ori implicați în scandaluri cu iz penal.

La Senat, social democrații au 47 de mandate, urmați de liberali, cu 41, USR-PLUS cu 25 de mandate, Alianța pentru Unirea Românilor, cu 14, și UDMR, cu 9 mandate.

La Camera Deputaților, PSD are 110 aleși, PNL 93, USR-PLUS 55, AUR 33, iar UDMR -21.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO