Premierul Orban: Anul acesta, Ziua Națională se sărbătorește fără paradă militară

Ultima actualizare: 01-11-2020 14:02
parada de 1 decembrie
Agerpres

Premierul Ludovic Orban a declarat că, anul acesta, Ziua Naţională se va sărbători cu respectarea regulilor de protecţie sanitară, fără paradă militară, ca în anii trecuţi.

"Normal că vom sărbători Ziua Naţională, dar vor fi respectate toate regulile de protecţie sanitară (...) Cu siguranţă nu va mai fi acea paradă. Cu siguranţă, nemaifiind parada, nu va mai exista motiv ca oamenii să asiste la paradă. Va fi o sărbătorire în condiţii mult mai stricte, care să ţină cont de numărul maxim de persoane în spaţiu deschis care pot să participe la un eveniment, 50 de persoane. Sunt reguli pe care le vom respecta cu stricteţe", a spus Orban.

Întrebat de jurnalişti dacă poate fi organizată o paradă "online" fără participarea oamenilor, Orban a precizat că o decizie va fi luată în jurul datei de 14 noiembrie.

"Obiectivul nostru este să reducem numărul de persoane care contractează acest virus pervers. Vom vedea condiţiile concrete. Cel mai probabil vom reglementa în Hotărârea de Guvern prin care vom prelungi starea de alertă, care va fi adoptată în jurul datei de 14 noiembrie", a mai spus premierul Ludovic Orban.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO