Nicuşor Dan: Nu luăm în calcul în momentul acesta carantinarea Bucureştiului

Ultima actualizare: 01-11-2020 12:26
Nicușor Dan
Agerpres

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a reafirmat, duminică, faptul că nu se impune carantinarea municipiului Bucureşti, dar că va fi posibilă o carantinare locală, dacă se constată focare pe anumite străzi sau zone, scrie News.ro. 

”Nu luăm în calcul în momentul acesta carantinarea Bucureştiului”, a declatrat, duminică, Nicuşor Dam.

Acesta a făcut referire la sistemul informatic care va permite localizarea persoanelor infectate.

”Ministerul Sănătăţii a implementat sau este în curs de implementare a acelui sistem informatic care să permită localizarea persoanelor infectate în timp real. Acest sistem mai are trei-patru zile până va fi complet funcţional. Dacă vom vedea focare pe numite străzi, putem lua decizia de carantinare locală, a mai declarat Dan.

Când i s-a atras atenţia că ministrul Sănătăţii consideră dificil de implementat o asemenea carantină locală, primarul general a precizat: ”Eu cred că putem să luăm această măsură. Avem un efectiv de 1.500 de oameni alocaţi pe ordine publică pe ceea ce înseamnă cronavirus care vin de la Poliţia Naţională, Jandarmerie şi cele 7 poliţii locale şi, dacă vom fi obligaţi să luăm această măsură, o să o luăm”.

Potrivit datelor de sâmbătă transmise de Grupul de Comunicare Strategică, municipiul Bucureşti are o incidenţă cumulată în ultimele 14 zile de 3,73 cazuri la mia de locuitori.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO