Traian Basescu, atacat dur de Victor Ponta cu ocazia mitingului USL: "E ultimul comunist al Europei"

×
Codul embed a fost copiat

Uniunea Social Liberala si-a lansat ieri, cu mare pompa, candidatii pentru parlamentare. Si aproximativ 70.000 de oameni, din toate colturile tarii, au participat la manifestatia de proportii organizata pe Arena Nationala.

Pe scena, Victor Ponta si Crin Antonescu au lansat atacuri dure la adresa lui Traian Basescu si a PDL-ului, insa nu toata lumea i-a ascultat.

Miile de persoane s-au plictisit repede in tribune si au parasit arena, chiar in timpul discursurilor.

Au apucat sa asculte imnul national, intonat la inceputul mitingului de Andra, dar cei mai multi au ratat prezentarea candidatilor facuta dupa modelul defilarii sportivilor la jocurile olimpice.

Avand in spate o galerie de zeci de mii de oameni, liderul PSD a parut emotionat la inceputul discursului.

Citește și
Leonard Orban
Ponta: Orban a fost umilit din prostie si la ordin politic de europarlamentari PDL; o mare magarie
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

"Buna seara, stimati colegi! Alaturi de voi abia astept 9 decembrie sa-i batem inca o data pe PDL si pe Traian Basescu", a declarat Vicro Ponta.

Mesajul mobilizator pentru sustinatorii USL s-a transformat intr-un atac la adresa opozitiei si a presedintelui Traian Basescu: "Spuneti-le oamenilor cat de important este pe 9 decembrie sa mergem mai departe, sa mergem inainte, sa nu ne intoarcem la vremurile lui Basescu si PDL, la vremurile lui Boc si Ungureanu, la vremurile lui Blaga si Anastase. Traian Basescu este ultimul comunist al Europei, este ultimul securist Europei. Trebuie sa-l schimbam nu doar pe el, ci tot sistemul care l-a tinut la putere in acesti ani."

Iar Crin Antonescu a continuat in acelasi ton, fara sa-i menajeze pe liderii europeni prezenti la Congresul Partidului Popular European de la Bucuresti: "La Palatul Parlamentului, la ceremonia de despartire de Traian Basescu si PD, au fost prezenti cativa dintre cei mai importanti politicieni ai Europei si ii salut!"

Multi dintre cei adusi de liderii PNL si PSD cu autocarele la Bucuresti s-au plictisit repede. Unii au plecat din tribune chiar in timpul discursurilor.

Miercuri, 17 octombrie

20:36 Antonescu: In Europa fara popor esti nimic sau o sluga

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a sustinut, miercuri, la mitingul USL organizat pe Arena Nationala, ca romanii nu au in acest moment un presedinte si ca "in Europa fara popor esti nimic sau o sluga".

"Niciodata Europa nu va fi doar a unor demnitari de moment sau a unei singure familii politice. (…) Nu e adevarat ca la Palatul Parlamentului sade Traian Basescu si PD-ul impreuna cu Europa, pentru ca, daca poporul roman este simbolic aici, nu ai cum sa fii in Europa fara poporul tau. in Europa fara popor esti nimic sau o sluga", a afirmat Antonescu, referindu-se la reuniunea PPE de la Bucuresti.

"Popularii europeni sunt astazi la Palatul Cotroceni cu presedintele lor, noi suntem aici cu poporul nostru, fara presedinte. Suntem aici, in aceasta seara, si cu milioane de romani care sunt alaturi de noi cu aspiratiile noastre, cu Guvernul nostru, cu alesii nostri locali si cu proiectul nostru pentru Romania", a mai afirmat Antonescu.

El a mai sustinut ca Romania trebuie sa aiba "drept de vot in Europa si nu doar drept de ascultat", deoarece este parte a Europei.

"Noi, cei care conducem si vom conduce Romania, in numele poporului roman si pentru poporul roman vom fi partenerii si nu slugile institutiilor europene. (…) Putem sta in fata oricui din Europa ca parteneri si nu slugi", a mai spus presedintele PNL.
Andi Manciu

19:51 Ponta: Nu-i lasati in Parlament pe Igas, Anastase, Udrea, nu-i iertati, nu le dati imunitate

Presedintele PSD, Victor Ponta, le-a solicitat romanilor, miercuri, la lansarea candidatilor USL la parlamentare, sa nu le acorde iertare si imunitate celor care si-au batut joc de ei, respectiv sa nu-i lase in Parlament pe Traian Igas, Roberta Anastase si Elena Udrea.

El a spus ca se adreseaza romanilor, ca premier.

"Nu le acordati iertare si imunitate pe 9 decembrie celor care au furat si si-au batut joc de voi. Nu-i lasati ajunga in Parlament pe Igas, Anastase, Udrea, si pe ceilalti care si-au batut joc de voi", a spus Ponta.

El a aratat ca cei care si-au batut joc de romani merita sa plateasca si sa stea in fata Justitiei, nu in Parlament.

"Ei merita sa plateaca pentru tot raul pe care l-au facut. Nu trebuie sa fie in Parlament, trebuie sa fie in fata Justitiei", a spus Ponta.

Victor Ponta a mai declarat si ca Traian Basescu este ultimul comunist si securist al Europei, aratand ca USL trebuie sa schimbe nu doar actualul presedinte, ci si sistemul acestuia

"Traian Basescu e ultimul comunist, e ultimul securist al Europei. Trebuie sa-l schimbam nu doar pe el, ci sistemul care l-a mentinut la putere in acesti ani", a spus Ponta.

El a spus ca 2012 este anul marii schimbari si a aratat ca Romania trebuie sa mearga inainte si nu sa se intoarca in timp.

Ponta a precizat ca USL trebuie sa duca schimbarea pana la capat.

"Sa ducem schimbarea pana la capat inseamna la Cotroceni presedinte Crin Anrtonescu. Am pornit impreuna pe acest drum. Nu abandonam acest drum. Imi tin cuvantul. Traian Basescu si cei de la PDL ori nu au inteles, ori nu vor sa inteleaga mesajul romanilor dat in ianuarie, iunie, la referendum. Pe 9 decembrie putem sa le dovedim o data, pentru totdeauna, ca Romania nu mai e tara lui Basescu si a PDL. Pe 9 decembrie vom incepe impreuna un nou drum", a spus Ponta.

18:40 Cantareata Andra a intonat imnul national.

18:30 Premierul Victor Ponta si presedintele PNL Crin Antonescu au urcat pe scena de la National Arena pe acordurile melodiei Thunderstruck, cantata de AC/DC.

18:10 Presedintele PNL, Crin Antonescu, a fost intrebat, miercuri, la intrarea pe Arena Nationala, de catre unul dintre participantii la lansarea candidatilor USL la parlamentare, daca mai lipseste de la sedintele Parlamentului, fiind sfatuit sa nu mai faca acest lucru daca vrea sa fie presedinte.

Cand Antonescu a sosit la stadion, respectivul participant, care statea pe plafonul intrarii din zona VIP, i-a spus liderului liberal: "Domnul Antonescu, mai lipsiti de la sedinte parlamentare? Vreti sa fiti presedinte? Nu mai lipsiti de la sedinte".

Presedintele PNL nu a avut niciun comentariu legat de incident. Antonescu a sustinut apoi o scurta declaratie pentru jurnalistii prezenti, in timpul careia participantul nu i s-a mai adresat.

Liberalul le-a spus jurnalistilor ca este convins ca atmosfera de pe Arena Nationala va fi una cu totul speciala, cum nu s-a mai vazut la o intrunire politica. Antonescu a mai spus ca atmosfera va fi una demna de Arena Nationala.

16:30 Peste 350 de politisti au fost mobilizati pentru dirijarea circulatiei si mentinerea ordinii publice cu ocazia mitingului USL, informeaza Politia Capitalei.

Potrivit Politiei Capitalei, masurile au ca scop desfasurarea fara incidente a mitingului de lansare a candidatilor USL. Delegarea celor peste 350 de politisti nu a afectat restul activitatilor obisnuite intreprinse de Politia Capitalei. Misiunile politistilor in timpul mitingului USL de la Arena Nationala sunt sustinute impreuna cu Jandarmeria Capitalei si cu celelalte structuri ale statului care au atributii in domeniul ordinii publice, a precizat sursa citata intr-un comunicat de presa.

Organizatorii mitingului de lansare a candidatilor USL pentru alegerile parlamentare, care are loc miercuri, pe Arena Nationala, intre orele 18.00 si 20.00, au anuntat prezenta a aproximativ 74.000 de persoane, dintre care 45.000 din provincie, potrivit Jandarmeriei Capitalei.

16:00 Pregatirile pentru lansarea candidatilor USL la parlamentare sunt in plina desfasurare, drumul catre scena de 400 de metri patrati asezata in mijlocul Arenei Nationale fiind acoperit de un covor rosu, in timp ce Andra face repetitii pentru intonarea imnului.

Accesul participantilor in incinta stadionului a fost permis incepand cu ora 15.00. Cateva sute de persoane, care asteptau la principalele intrari in stadion, au descins, sub atenta supraveghere a angajatilor BGS, pentru a-si cauta locul, randul si zona de tribuna inscrise pe biletul primit de la organizatori.

Cei care au venit pe stadion poarta tricouri albe, galbene, albastre, rosii, toate inscriptionate cu sigla USL si au la indemana pancarte si steaguri tricolore. 

La ora transmiterii acestei stiri, pe stadion - pe locuri - si pe gazonul placat - langa scena - se afla cateva mii de participanti. Pe cele patru monitoare gigant se poate viziona panorama stadionului.

Jandarmeria Capitalei asigura masurile de ordine la mitingul USL

Jandarmeria Capitalei asigura masurile de ordine publica si siguranta participantilor in zona de desfasurare a adunarii publice, precum si pe traseele de deplasare care converg catre locul respectiv.

"Pentru evitarea blocarii traficului rutier si a desfasurarii in conditii optime a activitatilor cotidiene a bucurestenilor, echipaje ale Jandarmeriei Capitalei si ale Politiei Rutiere vor insoti mijloacele de transport cu participantii din provincie, de la punctele de intrare in Bucuresti catre locul de desfasurare a manifestarii publice", explica sursa citata.

Reprezentantii Jandarmeriei Capitalei nu fac estimari publice a numarului de persoane prezente pe parcursul desfasurarii adunarii publice respective, organizatorilor revenindu-le sarcina de a oferi aceste informatii.

"Pentru buna desfasurare a activitatilor publice, Jandarmeria Capitalei recomanda tuturor participantilor la acest eveniment urmatoarele: sa respecte conditiile de organizare si desfasurare a adunarilor publice, inscrise in protocolul de participare; sa respecte orele de desfasurare si locul destinat adunarii respective; sa respecte recomandarile facute de jandarmi", spune sursa citata.

Miercuri, autobuzele, troleibuzele si tramvaiele care circula in zona Arenei Nationale au trasee modificate, din cauza restrictiilor de trafic pe strazile Pierre de Coubertin, Basarabia, Vatra Luminoasa si Maior Coravu, pentru mitingul de lansare a candidatilor USL.

Pentru organizarea si desfasurarea evenimentului, de la ora 11.00 a fost inchisa total circulatia rutiera pe Bulevardul Pierre de Coubertin si pe strazile Vatra Luminoasa si Maior Coravu. De asemenea, incepand de la ora 18.30, nu se va circula pe Bulevardul Basarabia, intre Piata Hurmuzachi si Bulevardul Chisinau, potrivit Brigazii Rutiere a Capitalei.

Regia Autonoma de Transport Bucuresti a anuntat ca autobuzele si troleibuzele care circula in zona Arenei Nationale vor avea trasee modificate in perioada restrictiilor de trafic. Astfel, troleibuzele liniilor 86, 90 si autobuzele liniei 104 vor merge pe trasee modificate incepand cu ora 11.00, iar de la ora 18.30 vor fi modificate si traseele liniilor de tramvai 40 si 56.

Tramvaiele liniei 86 vor merge pe traseul de baza intre terminalul Dridu si intersectia Bulevardului Pache Protopopescu cu str. Matei Voievod si str. Popa Nan, apoi pe un traseu modificat pe str. Popa Nan, str. Delea Veche, str. Delea Noua, str. Dristorului, str. Baba Novac, str. Constantin Brancusi, str. Lucretiu Patrascanu, pana la terminalul Bd. Basarabia, comun cu troleibuzele liniilor 70 si 79.

Linia de troleibuze 90 va functiona pe traseul de baza intre terminalul Valea Argesului si intersectia Bulevardul Pache Protopopescu -Bulevardul Ferdinand, apoi pe un traseu modificat pe Bulevardul Ferdinand, Bulevardul Garii Obor, pana la terminalul Baicului, comun cu troleibuzele liniilor 69 si 85. Autobuzele liniei 104 vor merge pe traseul de baza intre terminalul Cora Pantelimon si intersectia Soseaua Pantelimon cu Bulevardul Pierre de Coubertin si Soseaua Iancului, apoi pe un traseu modificat pe Soseaua Iancului, Soseaua Mihai Bravu, Bulevardul Decebal, de unde va continua traseul actual.

Tramvaiele liniilor 40 si 56 vor merge pe traseele de baza intre terminalul Piata Sfanta Vineri si intersectia Calea Calarasilor cu str. Traian, apoi pe un traseu modificat pe str. Traian, Bulevardul Pache Protopopescu, Soseaua Iancului, Soseaua Pantelimon, Bulevardul Chisinau, Bulevardul Basarabia, de unde vor reveni pe traseele actuale.

RATB a precizat ca troleibuzele, autobuzele si tramvaiele vor reveni pe traseele de baza odata cu ridicarea restrictiilor de circulatie.

 

Modificari ale liniilor de transport in comun:

Autobuzele, troleibuzele si tramvaiele care circula in zona Arenei Nationale vor avea, miercuri, trasee modificate, din cauza restrictiilor de trafic pe strazile Pierre de Coubertin, Basarabia, Vatra Luminoasa si Maior Coravu, pentru mitingul de lansare a candidatilor USL.

Mitingul de lansare a candidatilor USL pentru alegerile parlamentare va avea loc miercuri, pe Arena Nationala, intre orele 18.00 si 20.00.

Pentru organizarea si desfasurarea evenimentului, de la ora 11.00 va fi inchisa total circulatia rutiera pe Bulevardul Pierre de Coubertin si pe strazile Vatra Luminoasa si Maior Coravu.

De asemenea, incepand de la ora 18.30, nu se va circula pe Bulevardul Basarabia, intre Piata Hurmuzachi si Bulevardul Chisinau, potrivit Brigazii Rutiere a Capitalei.

Regia Autonoma de Transport Bucuresti a anuntat ca autobuzele si troleibuzele care circula in zona Arenei Nationale vor avea trasee modificate in perioada restrictiilor de trafic.

Astfel, troleibuzele liniilor 86, 90 si autobuzele liniei 104 vor merge pe trasee modificate incepand cu ora 11.00, iar de la ora 18.30 vor fi modificate si traseele liniilor de tramvai 40 si 56.

Tramvaiele liniei 86 vor merge pe traseul de baza intre terminalul Dridu si intersectia Bulevardului Pache Protopopescu cu str. Matei Voievod si str. Popa Nan, apoi pe un traseu modificat pe str. Popa Nan, str. Delea Veche, str. Delea Noua, str. Dristorului, str. Baba Novac, str. Constantin Brancusi, str. Lucretiu Patrascanu, pana la terminalul Bd. Basarabia, comun cu troleibuzele liniilor 70 si 79.

Linia de troleibuze 90 va functiona pe traseul de baza intre terminalul Valea Argesului si intersectia Bulevardul Pache Protopopescu -Bulevardul Ferdinand, apoi pe un traseu modificat pe Bulevardul Ferdinand, Bulevardul Garii Obor, pana la terminalul Baicului, comun cu troleibuzele liniilor 69 si 85.

Autobuzele liniei 104 vor merge pe traseul de baza intre terminalul Cora Pantelimon si intersectia Soseaua Pantelimon cu Bulevardul Pierre de Coubertin si Soseaua Iancului, apoi pe un traseu modificat pe Soseaua Iancului, Soseaua Mihai Bravu, Bulevardul Decebal, de unde va continua traseul actual.

Tramvaiele liniilor 40 si 56 vor merge pe traseele de baza intre terminalul Piata Sfanta Vineri si intersectia Calea Calarasilor cu str. Traian, apoi pe un traseu modificat pe str. Traian, Bulevardul Pache Protopopescu, Soseaua Iancului, Soseaua Pantelimon, Bulevardul Chisinau, Bulevardul Basarabia, de unde vor reveni pe traseele actuale.

RATB a precizat ca troleibuzele, autobuzele si tramvaiele vor reveni pe traseele de baza odata cu ridicarea restrictiilor de circulatie.

Articol recomandat de sport.ro
”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Anti-maghiarismul, tipic la București”. Reacție deplasată a fotbalistului ungur legitimat în România
”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Anti-maghiarismul, tipic la București”. Reacție deplasată a fotbalistului ungur legitimat în România
Citește și...
Astazi, congresul PPE incepe la Bucuresti. Merkel, Barroso si Basescu, pe lista vorbitorilor
Astazi, congresul PPE incepe la Bucuresti. Merkel, Barroso si Basescu, pe lista vorbitorilor

Cancelarul german Angela Merkel, presedintele CE Jose Manuel Barroso, liderul actual al PPE Wilfried Martens, dar si presedintele Traian Basescu figureaza pe lista vorbitorilor la Congresul PPE care se va desfasura, miercuri si joi, la Palatul Parlamentului.

Ponta: Orban a fost umilit din prostie si la ordin politic de europarlamentari PDL; o mare magarie
Ponta: Orban a fost umilit din prostie si la ordin politic de europarlamentari PDL; o mare magarie

Premierul Victor Ponta sustine ca ministrul Leonard Orban, fost ministru chiar in Guvernul PDL, a fost umilit "din prostie" din cauza unui ordin politic transmis europarlamentarilor democrat-liberali.

Barroso: Sunt mandru de rolul pe care CE l-a jucat in reinstaurarea statului de drept in Romania
Barroso: Sunt mandru de rolul pe care CE l-a jucat in reinstaurarea statului de drept in Romania

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat, vineri, ca este mandru de rolul jucat de UE si de Comisie in "reinstaurarea statului de drept" in Romania.

Recomandări
INTERVIU. Cum a urmărit Nicușor Dan seara în care Cîrstoiu a fost eliminat de PSD-PNL: ”M-am jucat cu copiii și m-am culcat”
INTERVIU. Cum a urmărit Nicușor Dan seara în care Cîrstoiu a fost eliminat de PSD-PNL: ”M-am jucat cu copiii și m-am culcat”

Primarul general Nicușor Dan nu a mai avut răbdare să stea până la finalul negocierilor PSD-PNL în seara zilei de luni, în care Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au decis soarta candidatului Cătălin Cîrstoiu, așa că s-a jucat cu copiii și ... s-a culcat.

Schimbarea la față a Rusiei. Cinci scenarii despre cum ar putea arăta această țară după Vladimir Putin
Schimbarea la față a Rusiei. Cinci scenarii despre cum ar putea arăta această țară după Vladimir Putin

"Ce se va întâmpla pe termen lung cu Rusia?" este marea întrebarea pe care foarte multă lume și-o pune, mai ales că nici măcar "Țarul de la Kremlin", Vladimir Putin, nu poate scăpa de moarte.

Cum răspunde Nicușor Dan la acuzațiile lui Piedone, că face ”blat politic” cu PSD-PNL: ”E o prostie. Nu e niciun blat”
Cum răspunde Nicușor Dan la acuzațiile lui Piedone, că face ”blat politic” cu PSD-PNL: ”E o prostie. Nu e niciun blat”

Nicușor Dan - candidat independent la Primăria Capitalei, susținut de Alianța Dreapta Unită (USR, PMP, Forța Dreptei) - nu exclude faptul ca Popescu Piedone, principalul său contracandidat, după cum crede chiar el, să se retragă din cursa electorală.