PPMT aduna semnaturi pentru modificarea proiectului regionalizarii. Tinut Secuiesc cu statut special

Ultima actualizare: 13-07-2013 01:21
Tinutul Secuiesc miting

Presedintele PPMT, Toro T. Tibor, a anuntat, miercuri, ca partidul va incepe o campanie de strangere de semnaturi pentru a convinge Guvernul sa modifice proiectul de lege a regionalizarii.

Scopul: Tinutul Secuiesc sa devina o regiune administrativa cu statut special.

Liderul PPMT, Toro T. Tibor, a declarat, miercuri, la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa, ca actiunea de strangere de semnaturi va incepe in 20 iulie, cand partidul va organiza mitinguri de protest in o suta de localitati din Transilvania fata de proiectul de regionalizare, si va dura cateva luni.

"PPMT va incepe din 20 iulie, cand organizam mitinguri in circa o suta de localitati ca protest fata de proiectul de regionalizare, o campanie de strangere de semnaturi pe care vrem sa le folosim sa convingem Guvernul sa modifice proiectul de regionalizare. Noi sustinem ca tinutul Secuiesc sa fie o regiune administrativa cu statut special. Proiectul de regionalizare prezentat de vicepremierul Liviu Dragnea este in detrimentul intregii tarii, nu numai al maghiarilor, este un fel de africanizare a Romaniei. Ar fi frumos sa strangem 500.000 de semnaturi, nu este imposibil", a spus Toro T Tibor.

Potrivit acestuia, campania de strangere de semnaturi va dura cateva luni, pentru a permite cat mai multor maghiari sa ia pozitie fata de proiectul regionalizarii propus de Guvern.

In urma cu o saptamana, presedintele PPMT, Toro T. Tibor, anunta ca in 20 iulie vrea sa organizeze proteste in peste o suta de localitati din Transilvania fata de proiectul de regionalizare si pentru obtinerea autonomiei in zona locuita majoritar de maghiari.

Toro afirma ca in planurile actuale de regionalizare nu figureaza o solutie care sa convina si comunitatii maghiare si "atentiona" Guvernul ca "nu accepta" solutii care nu sunt agreate si discutate in cadrul comunitatii maghiare, in special in zonele si regiunile din Transilvania unde maghiarii traiesc intr-un numar semnificativ.

"In mod concret, exista doua regiuni care, dupa parerea noastra, ar trebui sa fie in primul rand regiuni administrativ-teritoriale de sine statatoare si cu statut special. Una din aceste regiuni este, bineinteles, Tinutul Secuiesc, a doua este zona de Vest a tarii, numita de noi Partium, unde credem ca ar fi corespunzator si benefic, pentru pacea interetnica si pentru normalizarea relatiilor romano-maghiare, sa fie o regiune bilingva cu statut special", preciza Toro T. Tibor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!