Ponta: Asumarea raspunderii pe legea asistentei sociale si a numirilor ICCJ incalca grav Constitutia

28-10-2011 11:25

Victor Ponta

Presedintele PSD, Victor Ponta, este de parere ca solicitarea sefului statului ca Guvernul sa isi asume raspunderea pe legea asistentei sociale si numirile la ICCJ reprezinta o incalcare grava a Constitutiei.

Victor Ponta a mai spus ca aceste legi sunt gresite, iar senatorii opozitiei au procedat foarte bine blocand adoptarea lor.

"Legea privind procedura de numire a magistratilor iCCJ reflecta doar dorinta de control politic a lui Basescu asupra numirilor judecatorilor. Nu este cerinta Uniunii Europene, Basescu minte si de data asta. Este doar dorinta lui de a promova la iCCJ procurori de la DNA, pentru a continua si in 2012 povestea cu dosarele impotriva opozantilor politici", a declarat presedintele PSD, citat de Mediafax.

El a afirmat ca eventuala adoptare a legii asistentei sociale va avea efecte negative asupra populatiei cu venituri reduse.

"Din punct de vedere constitutional, eu cred ca solicitarea adresata de Basescu Guvernului este o cerere de legiferare fara Parlament, ceea ce constituie o incalcare grava a Constitutiei", a mai declarat Ponta.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la postul public de televiziune, ca legile privind reforma sanatatii, asistenta sociala si numirile de judecatori la iCCJ vor fi adoptate prin asumarea raspunderii.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO