Basescu: Guvernul isi asuma legile privind reforma sanatatii, asistenta sociala si numirile la ICCJ

28-10-2011 08:33

Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu a declarat ca legile privind reforma sanatatii, asistenta sociala si numirile de judecatori la iCCJ vor fi adoptate prin asumarea raspunderii, pentru ca s-a dovedit ca nu pot fi trecute prin Parlament.

"Eu am discutat cu premierul Boc si am spus: hai sa lasam asta cu promovarea judecatorilor, s-o lasam prin Parlament, hai Legea asistentei sociale s-o lasam prin Parlament, desi era obligatie asumata de statul roman. Acum nu mai am ce sa fac decat sa concluzionez ca nu ne putem pune nadejde in dorinta Parlamentului de a moderniza, de a continua procesele de reforma. Atunci ce se mai poate face? Reforma sanatatii, legislatia legata de Justitie, legislatia legata de asistenta sociala trebuie asumate de Guvern prin asumarea raspunderii", a spus presedintele Romaniei la postul public de televiziune, citat de Mediafax.

Proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor si a Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciara a fost respins pe 5 octombrie de Senat, cu 48 de voturi "pentru", 52 impotriva si o abtinere.

Dezbaterile la proiectul legii asistentei sociale sunt blocate in Senat de mai multe saptamani.

Senatorii opozitiei au reusit, timp de mai multe saptamani, blocarea votarii legii, dupa pauze de consultari si dezbateri procedurale in contradictoriu care s-au prelungit pana la terminarea programului de lucru. Proiectul de lege propus de Guvern are termen de adoptare tacita in Senat data de 3 noiembrie. Camera Deputatilor este forul decizional.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO