PNL va propune o comisie de ANCHETA la Camera Deputatilor, in scandalul in care este implicat vicepremierul Gabriel Oprea


Ultimul update: Joi 29 Octombrie 2015 06:59
Data publicarii: Luni 26 Octombrie 2015 09:10
Categorie: Stiri Politice
Vasile Blaga si Alina Gorghiu FOTO AGERPRES

PNL va depune o motiune simpla impotriva ministrului de Interne, Gabriel Oprea, la Senat si va propune o comisie de ancheta in acest caz la Camera Deputatilor, au anuntat cei doi copresedinti ai liberalilor, Vasile Blaga si Alina Gorghiu.

Vasile Blaga a precizat ca va propune grupului senatorial PNL sa depuna marti o motiune simpla impotriva ministrului de Interne, Gabriel Oprea, si sa ceara audierea acestuia la Comisia de aparare a acestui for.

"La Senat am decis sa propunem grupurilor parlamentare sa depunem maine o motiune simpla pe aceasta tema si Comisia de aparare sa ceara audieri in acest caz, tocmai pentru a vedea cum se prezinta situatia reala", a spus Blaga, dupa sedinta comisiei de unificare a PNL, conform Agerpres.

La randul sau, Alina Gorghiu a sustinut ca grupul PNL din Camera Deputatilor va lua in discutie propunerea privind infiintarea unei comisii de ancheta in cazul ministrului de Interne, audierea acestuia in Comisia de abuzuri si lamurirea situatiei saptamana viitoare, in plenul Camerei, de catre premierul Victor Ponta la 'Ora Guvernului'.

"La Camera sunt trei propuneri pe care grupul parlamentar le va lua in discutie astazi: mult discutata si propusa de altfel de societatea civila comisie de ancheta. (...) in acest moment stim ca nu exista urmarire penala impotriva dl Oprea, motiv pentru care urmarirea fiind in rem nu vad de ce nu se poate propune o comisie de ancheta pentru a putea analiza toate aspectele care tin de abuzul in functie, abuzul in putere referitoare la acest accident asupra caruia nu vrea nimeni sa dea din partea Guvernului lamuriri.

Va fi de asemenea o propunere de audiere a acestui ministru in fata comisiei care cerceteaza abuzurile. (...) O sa propunem si la Camera si la Senat acelasi lucru. Mai avem o propunere pentru saptamana viitoare, pentru luni, la ora primului ministru in Parlament cu tema lamuririi de catre Ponta care nu face decat sa atace in loc sa lamureasca aceasta speta", a declarat Gorghiu.

Intrebata daca PNL are majoritatea pentru o comisie de ancheta, ea a aratat ca orice solicitare poate fi facuta.

"Eu cred ca interesul tuturor parlamentarilor este sa afle adevarul pentru ca parteneriatul pe care trebuie sa-l facem noi ca parlamentari nu este cu un ministru de Interne sau cu camarila domniei sale, ci parteneriatul trebuie sa fie facut cu opinia publica. Avem obligatia sa facem exercitii de transparenta in Parlament", a spus Gorghiu.

Ea a subliniat ca, in opinia PNL singura declaratie acceptabila pe care Gabriel Oprea putea sa o faca era legata de demisia sa din functia de ministru de Interne si viceprim-ministru.

"Din pacate, vedeti un binom, un cuplu extrem de puturos. Vedeti un Ponta-Oprea care nu fac decat sa arunce acuze la adresa PNL, a presedintelui Iohannis, a opiniei publice in loc sa aduca lamuriri si in loc sa aduca adevarul pe tapet asa cum se asteapta toata lumea. Lamuriri cu privire la aceasta speta sunt necesare ... a vedea care este sau in ce masura s-a abuzat de putere de catre acesti oameni din Guvernul PSD este un lucru absolut obligatoriu", a afirmat Gorghiu.

Liderul PNL a mai spus ca asteapta o reactie si din partea presedintelui PSD, Liviu Dragnea, in cazul lui Oprea.

Grupurile parlamentare ale PNL vor lua luni in discutie propunerile conducerii liberalilor.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO