PD-L doreste sa-i forteze pe PSD-isti sa iasa de la guvernare!

Ultima actualizare: 20-07-2012 03:23

Asa suna cel putin o nota interna atribuita PSD, care a fost data publicitatii. Astfel, se precizeaza in document, democrat liberalii incearca racolarea de parlamentari de la social-democrati.

Oficial, conducerea PSD neaga ca documentul i-ar apartine, iar liderii PD-L spun ca nu-i prea intereseaza. Documentul este de fapt o analiza a urmatoarelor miscari politice pe care ar putea sa le faca democrat-liberalii si presedintele Traian Basescu.

Racolarea de parlamentari PSD ar avea drept consecinta asigurarea unei majoritati parlamentare de catre PD-L. In aceste conditii, PDL-istii pot forta iesirea din Guvern a colegilor de coalitie.

"Scenariul initial era ca pana la 1 septembrie racolarile sa fie realizate si, sub pretextul Legilor Educatiei, Emil Boc sa o remanieze, fara discutii in Coalitie, pe Ecaterina Andronescu. Un astfel de gest ar fi fost prezentat ca o decizie legitima a premierului, fortand din partea PSD iesirea de la guvernare sau acceptarea unei situatii care sa slabeasca increderea votantilor social-democrati in partid, se arata in document.

Social-democratii, adunati la sfat, au recunoscut si nu prea documentul. In plus, se mai precizeaza in nota, in luna septembrie ar urma sa fie atacat dur candidatul PSD la Presedintia Romaniei.

Totusi, PD-L a cerut lamuriri partenerilor social-democrati despre documentul buclucas, in sedinta de luni a coalitiei.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO