Nicuşor Dan: Cel mai rău pentru un primar general e un primar de sector plângăcios
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi că îi plac primarii de sector care vin cu soluţii, nu cei "plângăcioşi", care spun că "nu se poate" sau care dau vina pe altcineva.
"Îmi place să vin la aceste tipuri de lansări, deoarece cel mai rău pentru un primar general e un primar de sector plângăcios. Îmi plac primarii de sector care vin cu soluţii şi nu vin să spună că nu se poate... Mai rău: 'e vina ta că nu se poate'. De asta, sper ca în urma acestor alegeri să avem nişte oameni care să colaboreze pentru binele comun", a spus edilul general, cu ocazia lansării candidatului USR Mihaela Ştefan la funcţia de primar al Sectorului 6.
Nicuşor Dan a mulţumit USR pentru colaborarea în Consiliul General al Capitalei, menţionând că ambele părţi au dat dovadă de maturitate.
El a adăugat că în instituţiile din Bucureşti există "o rezistenţă la schimbare" şi că e important ca PSD să nu conducă administraţia din Capitală.
"Sunt foarte bucuros că există această coagulare pe Dreapta. Eu continuu să sper că o să fie mai amplă. În primul rând, aşa cum în instituţiile statului există o rezistenţă la schimbare, în instituţiile din Bucureşti există o rezistenţă la schimbare. Şi asta se numeşte PSD. Miza noastră, în continuare, rămâne să scăpăm de PSD în Bucureşti, cu tot ce a însemnat PSD în anii aceştia: hoţiile, bani în presă, cheltuieli pe lucruri care nu sunt importante pentru bucureşteni. Să nu mai vorbesc de falimente; au fost mai multe", a spus primarul general, potrivit Agerpres.
El a subliniat importanţa urbanismului, subliniind că aceasta este una dintre "luptele importante", deoarece nu este vorba doar despre aspectul oraşului, ci şi despre aglomeraţia pe care o generează unele construcţii.
"E vorba de coloanele de maşini care se fac cu părinţii care îşi duc copiii la şcoală, pentru că s-au construit zece mii de apartamente, dar nicio şcoală. E vorba de poluare, de utilităţi. Chiar azi am avut o discuţie cu cei de la Enel că trebuie să tragem vreo cinci kilometri de cablu, pentru că nu mai suportă reţeaua, în Pipera, unde se dezvoltă", a spus el.