Deputații au respins moţiunea simplă depusă împotriva ministrului Muncii
Plenul Camerei Deputaţilor a respins prin vot moţiunea simplă intitulată "Lia Olguţa Vasilescu - ministrul minciunii şi al injustiţiei sociale", iniţiată de liberali.
Astfel, s-au înregistrat 96 de voturi "pentru", 157 de voturi "împotrivă" şi 16 abţineri.
Moţiunea împotriva ministrului Muncii, depusă de PNL, a fost dezbătută luni în plenul Camerei Deputaţilor.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
În moţiune liberalii afirmă că se impune demiterea ministrului Muncii ca urmare a ''incompetenţei de care a dat dovadă''. "Se impune demiterea doamnei Lia Olguţa Vasilescu având în vedere incompetenţa crasă de care a dat dovadă în exercitarea mandatului de ministru, România fiind un caz unic în lume în care un salariat, în loc să primească salariu pentru munca prestată, este dator angajatorului", susţin liberalii. PNL arată că peste două milioane de români au salarii mai mici, deşi li s-a promis că acest lucru nu se va întâmpla.
Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, la dezbaterile din plenul Camerei Deputaţilor, că "nu există nicio statistică din care să reiasă că ar fi scăzut salariile a două milioane de români".
"Din capul locului aş vrea să menţionez că nu există nicio statistică din care să reiasă că ar fi scăzut salariile a două milioane de români. Cifra este absolut aberantă şi aş vrea să înţeleg cum de a fost ea introdusă în textul moţiunii. Explicaţia că până la acest moment sunt introduse în Revisal doar 56% din totalul contractelor individuale de muncă nu poate avea vreo bază ancorată în realitate ca să vorbim despre scăderi, din moment ce termenul final îl reprezintă data de 31 martie 2018", a spus Vasilescu.
Ea a afirmat că, în cazul în care ar fi date la o parte din textul moţiunii invectivele şi cifrele care nu au nicio bază reală, nu mai rămân multe lucruri la care ar putea să răspundă.
Sursa: Pro TV
Etichete: lia olguța vasilescu, motiune, ministrul muncii,
Dată publicare:
21-02-2018 07:22