Mircea Geoana se pregateste sa combata criza. Are 5 idei pentru un proiect "consensualizat politic"

Dată publicare: 10-08-2011 16:43
Dată actualizare: 02-11-2012 11:01


Mircea Geoana

Mircea Geoana propune 5 directii pentru un proiect "consensualizat politic" de limitare a efectelor crizei, astfel incat Romania sa poata trece de "uraganul" care vine. El avertizeaza ca toate partidele trebuie sa renunte la interesele de grup.

"Indiferent de cum vrem sa-l definim, un nou val de criza se ridica tot mai puternic in aceste zile. Caderea burselor, neincrederea investitorilor si lipsa de fermitate a liderilor politici ne fac sa nu mai vorbim despre posibilitatea unei noi crize, ci direct despre intensitatea si victimele sale. Cine si cat de dramatic va fi lovit sunt intrebarile momentului, la care analistii vin cu raspunsuri timide, sovaielnice, de limitare a pierderilor", scrie Mircea Geoana pe blogul sau.

In opinia sa, nu este doar firesc, ci si obligatoriu sa discutam despre cum facem ca Romania sa reziste "furtunii iscate pe pietele internationale".

"Suntem foarte vulnerabili la evolutiile globale si dovezile cele mai bune sunt atat deprecierea leului, cat si prabusirea Bursei de la Bucuresti din ultimele zile.", considera presedintele Senatului Romaniei. El sustine ca exista cinci mari directii care stau la baza unui "proiect consensualizat politic de limitare a efectelor crizei si de dezvoltare pentru Romania".

Cea mai importanta dintre acestea este "intelegerea de catre intreaga clasa politica a gravitatii situatiei".

Gura de oxigen pentru SUA. FED va pastra dobanda de politica monetara aproape de zero pana in 2013

Sursa: Mediafax, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO