Tariceanu: "Cred ca presedintele face mai mult un frumos joc de teatru decat un demers real"

Dată publicare: 10-08-2011 16:10
Dată actualizare: 29-10-2012 08:09


Calin Popescu Tariceanu

Calin Popescu Tariceanu a comentat astazi discursul presedintelui Traian Basescu, referitor la miscarile de pe piata economica internationala. Fostul premier este de parere ca seful statului "face mai mult un frumos joc de teatru".

"Acest apel ar trebui sa fie indreptat exclusiv catre coalitie, cu toate ca presedintele a vorbit in termeni destul de vagi si generali, adresandu-se intregului spectru politic, in pofida faptului ca, din cate stiu eu, opozitia nu poate sa majoreze salariile, ci numai Guvernul", a declarat fostul prim-ministru liberal, citat de RFI si preluat de Mediafax.

In opinia lui Calin Popescu Tariceanu, principala preocupare a partidelor aflate la guvernare in acest moment este exact stabilirea datei cand pot sa mareasca salariile, cu toate ca Romania nu si-a revenit din criza economica si nici la nivel european criza nu este complet indepartata.

"Cred ca presedintele face mai mult un frumos joc de teatru decat un demers real, pentru ca acest demers, in loc sa-l faca public, putea sa-l faca direct cu partidele din coalitie", a precizat fostul premier PNL.

Intrebat daca Romania este la adapost de o eventuala noua criza, Calin Popescu Tariceanu a raspuns: "Nicidecum! Nu exista nici un fel de element care sa ne faca sa credem ca Romania este pusa la adapost. Daca la nivel mondial se va declansa o criza, aceasta criza nu va insemna decat scaderea consumurilor pe diferite piete europene, unde Romania stiti ca exporta 70% din bunurile produse. Lucrul acesta se va reflecta in mod direct si foarte rapid asupra economiei romanesti. Deci economia romaneasca nu este pusa la adapost, sa fie foarte clar!".

Presedintele Traian Basescu a facut marti seara un apel catre partide, in special cele de la guvernare sa se concentreze pe mentinerea stabilitatii si sa nu alunece spre populism, adica spre promisiuni legate de majorarea salariilor.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO