Mesajul lui Emil Boc despre o noua posibila recesiune: "Precautie, vigilenta, dar nu panica"

Dată publicare: 09-08-2011 16:23
Dată actualizare: 08-06-2012 14:26


Emil Boc

In timp ce vizita santierul centurii rutiere de la Arad, premierul Emil Boc a vorbit si despre miscarile care au loc pe pietele economice internationale. Astfel, mesajul sau privind o posibila noua recesiune este "precautie, vigilenta, dar nu panica".

"Trebuie sa fim in continuare extrem de precauti privind politica bugetara si fiscala a statului, de a ne incadra in tintele de deficit asumate cu Comisia Europeana, de a nu face niciun exces bugetar si de a nu repeta greselile anului 2008. Dar nu e cazul de panica. Romania e mai bine pregatita decat in 2008 pentru a face fata provocarilor economice internationale", a spus Emil Boc.

Premierul a adaugat ca, in 2008, Guvernul Tariceanu "majora pensii, salarii, crestea numarul de bugetari, cheltuia doua miliarde de euro din vanzarea BCR si lasa Romania complet nepregatita in fata crizei".

"Dar chiar daca stam mai bine decat in 2008 in raport cu criza, nu suntem totusi imuni la ce se intampla pe piete mondiale si in special in zona euro, in special privind ce s-ar putea intampla in Italia sau Spania", a explicat premierul.

Bursa de la Bucuresti si-a temperat scaderea la 4%

 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO