Trei ministri si-au anuntat pe FACEBOOK demisiile, dupa discutii cu Victor Ponta. "Premierul mi-a spus ca are un nou concept"

13-12-2014 16:21

Premiera in Romania: trei ministri si-au anuntat sambata demisia pe Facebook. Florin Jianu, ministrul IMM-urilor, a anuntat ca paraseste cabinetul lui Victor Ponta.

Razvan Nicolescu, ministrul Energiei, a luat aceeasi decizie dupa o discutie cu seful Guvernului. In cursul serii, pe reteau de socializare si-a anuntat demisia si Aurelia Cristea, ministrul delegat pentru Dialog Social.De altfel, Victor Ponta are de facut o alegere complicata pentru sine: sa decida in ce functie ramane, cea de premier sau de presedinte al PSD. Asta dupa ce a declarat ca sustine separarea functiilor politice de cele administrative.

Razvan Nicolescu si-a anuntat sambata, la pranz, prietenii de pe Facebook ca pleaca din Guvern, in urma discutiilor cu premierul. Potrivit ministrului demisionar, Victor Ponta vrea sa lipeasca portofoliul sau de cel al Economiei si va cauta sa numeasca un ministru politic.

"Am discutat, astazi, cu prim-ministru Ponta despre ceea ce urmeaza. Mi-a comunicat ca isi doreste un nou concept : lipirea, din nou, a departamentului de energie la ministerul economiei si numirea unui ministru politic", a scris el pe site-ul de socializare.

Intre timp, la Congresul National al Organizatiei de Femei Social Democrate, Victor Ponta declara ca vrea sa separe functiile administrative de cele politice. Totul a pornit de la propunerea lui Liviu Dragnea, care sugera ca presedintii Consiliilor Judetene, asa-numitii baroni locali, trebuie sa aleaga intre functia politica si cea publica.

Victor Ponta, presedinte PSD: "Cred ca este o propunere corecta si ca orice principiu se aplica la toata lumea, fara nicio exceptie. Bineinteles, eu nu sunt eu o exceptie. Sunt colegi care au 5 mandate."

Propunerea a creat primele nemultumiri in partid: Catalin Ivan, europarlamentar din partea PSD.

Liviu Dragnea, vicepresedinte PSD: "Catalin Ivan este un pusti obraznic, cu cheita intoarsa de Vanghelie si care, din pacate, nu reuseste sa inteleaga ceea ce a inceput in PSD."

PSD urmeaza sa discute duminica sanctiunea lui Catalin Ivan in cadrul Comitetului Executiv National.

Ministrul delegat pentru Dialog Social Aurelia Cristea si-a anuntat si ea demisia tot pe Facebook

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, si-a anuntat si ea demisia pe Facebook, sambata seara, dupa fostii ministri delegati Florin Jianu si Razvan Nicolescu. "Sarbatorile iernii se petrec mereu acasa, in familie si sunt cu atat mai frumoase atunci cand la finalul unui proiect, politic, rezultatele sunt apreciate de echipa. Si am speranta ca si de catre cei cu care am interactionat. In aceasta seara, in urma unei discutii cu premierul Victor Ponta am incheiat un proiect guvernamental, pentru a continua unul comunitar, de suflet, acasa, in Cluj-Napoca", a scris Aurelia Cristea, pe pagina sa de Facebook.

Ea mai mentioneaza ca, in perioada imediat urmatoare, va prezenta un raport de activitate si "cateva ganduri de viitor, atat pentru sfera dialogului social cat si pentru comunitatea noastra, Cluj-Napoca". Aurelia Cristea este cel de-al treilea ministru delegat din Cabinetul Ponta care isi anunta demisia pe Facebook sambata.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO