Ponta: "PSD trebuie sa arate ca sprijina combaterea coruptiei, a clientelismului si a acumularii de putere"

Ultima actualizare: 16-12-2014 00:09
Victor Ponta, Liviu Dragnea

Presedintele PSD Victor Ponta a declarat ca PSD trebuie sa intreprinda o actiune clara si consecventa prin care sa arate ca sprijina in societate si in interiorul partidului combaterea coruptiei, a clientelismului politic si acumularii de putere.

"In primavara trebuie sa facem noul proiect politic 2015-2019 care presupune doua lucruri esentiale: pe de o parte sa avem grija sa ii aparam si sa ne facem datoria fata de cei peste cinci milioane de romani care ne-au votat, iar pe de alta parte sa incercam sa guvernam bine si sa schimbam in PSD lucrurile pe care toata lumea le cere sa fie schimbate", a spus Ponta, dupa CExN a Organizatiei de femei social-democrate.

In ceea ce priveste schimbarile in interiorul PSD, Ponta a precizat ca se refera la adopatarea unei decizii foarte clare si a unei actiuni clare si consecvente prin care partidul sa arate ca sprijina in societate si in interior combaterea coruptiei, a clientelismului politic si a acumulari de putere doar la anumite persoane si la anumite functii.

Ponta a spus ca aceasta reforma i se aplica si lui si a aratat ca are in vedere inclusiv schimbarea statutului PSD.

"Aceasta reforma mi se aplica si mie, nu porneste de la mine. O reforma nu poate fi facuta decat printr-un efort colectiv si aici ma refer la schimbarea Constitutiei, acolo unde va fi nevoie, la schimbarea legilor, la schimbarea stautului PSD", a spus Ponta.

El a aratat ca statutul PSD va trebui sa contina prevederi foarte clare, care sa nu mai lase loc de interpretari in acest sens.

Victor Ponta spune ca sustine separarea functiei publice de functia politica: "Se aplica si la mine. Nu sunt o exceptie"

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sambata, ca sustine propunerea lui Liviu Dragnea privind separarea functiei publice de functia politica, el aratand ca aceasta e corecta si ca acest principiu i se aplica inclusiv lui.

Intrebat daca sustine propunerea presedintelui executiv al PSD, Liviu Dragnea, privind separarea functiei administrative de functia politica, Ponta a raspuns: "Da, cred ca este o propunere corecta si cred ca, ca orice principiu, se aplica la toata lumea, fara exceptie".

Intrebat daca acest principiu i se aplica si lui, in conditiile in care este si presedinte de partid, si premier, Ponta a raspuns: "Bineinteles, doar nu sunt eu o exceptie".

"Este ideea de a departaja functiile politice de cele administrative. Nu exista exceptii, ci doar o regula", a mai spus Ponta.

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a sustinut, vineri, ca functia de presedinte de Consiliu Judetean acumuleaza prea multa putere politica si administrativa, el aratand ca propune separarea functiei politice de cea administrativa in ceea ce priveste presedintii de CJ.

Intrebat daca detinerea simultana a functiei de premier si de presedinte de partid, cum este cazul actual al lui Victor Ponta, nu inseamna tot acumularea de prea multa putere, Dragnea a raspuns negativ.

"Nu, in opinia mea, primul-ministru care e sef de partid da mai multa greutate Guvernului si mai multa stabilitate Guvernului", a spus Dragnea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO