Iohannis nu a luat o decizie privind noile propuneri de miniștri. Pe cine ar urma să refuze
Coaliţia guvernamentală este ţinută în corzi. Preşedintele Klaus Iohannis a primit noile propuneri de miniştri, însă până acum nu a luat o decizie.
Este vorba despre miniştrii votaţi săptămâna trecută de conducerea PSD: Paul Stănescu - ministru al Dezvoltării Regionale, Felix Stroe - ministru al Transporturilor şi Marius Nica - ministru delegat pentru Fonsrile Europene. Așadar, coaliția este la mâna președintelui, care poate refuza motivat una dintre propuneri, potrivit Constituției.
Premierul a trimis la Cotroceni numele celor care ar urmă să-i înlocuiască pe Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Răzvan Cuc. Dacă în alte cazuri preşedintele îşi punea rapid semnătura şi-i chema pe noii miniştri să depună jurământul de credinţă, de dată această se lasă aşteptat.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Între timp, la Parlament, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu s-au întâlnit într-o primă şedinţă a Coaliţiei de guvernare. Au evitat să dea ochii cu presă și au părăsit biroul şefului PSD pe o uşa lăturalnică, pentru a se întâlni cu Mihai Tudose la o vila de protocol din Bucureşti.
Au discutat despre legile justiţiei şi bugetul pe anul viitor. Numai că, în lipsa unui răspuns din partea lui Klaus Iohannis cu privire la propunerile de miniştri, în coaliţie au apărut zvonuri că preşedintele ar urmă să respingă cel puţin un nume.
Ar fi vorba despre Paul Stănescu, şeful PSD Olt, nominalizat să preia Ministerul Dezvoltării Regionale, instituţia cu cel mai mare buget din România. Stănescu este fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Olt şi ar urma să împartă miliarde de lei către primarii şi consilii judeţene.
Numai că Stănescu e vizat de o anchetă a DNA într-un dosar în care s-a redeschis cercetarea şi care vizează mai mult funcţionari de la Primăria Slatina, pentru presupuse ilegalităţi legate de achiziţii publice.
Reporter: ”Dacă ar începe urmărirea penală pe numele dvs., să presupunem, este o ipoteză, aţi fi de acord să vă daţi demisia?
Paul Stănescu: ”Nu e bine să anticipăm lucrurile.”
Semne de întrebare sunt şi la Felix Stroe, nominalizat să preia Ministerul Transporturilor, după demisia lui Răzvan Cuc. Despre Stroe, presa locală a scris că a fost racolat de Securitate la începutul anilor '70. Fost comandant pe nave de război, Stroe este acum şef al PSD Constanţa.
Dacă Stănescu şi Stroe sunt apropiaţi ai şeful PSD Liviu Dragnea, cel de-al treilea ministru propus - Marius Nica - e un colaborator al premierului. În prezent consilier al lui Tudose, Nica a mai fost ministru al Fondurilor Europene în perioada Cabinetului Ponta. Aşadar, e greu de crezut că în privinţa acestuia preşedintele Klaus Iohannis ar avea obiecţii.
Marți, Klaus Iohannis şi Mihai Tudose vor sta la aceeaşi masă, la cea a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. La finalul şedinţei, este de aşteptat că preşedintele să anunţe ce decizie a luat în privinţa celor trei miniştri propuşi.
Sursa: News.ro
Etichete: klaus iohannis, paul stanescu, felix stroe, mihai tudose, marius nica,
Dată publicare:
16-10-2017 07:29