Mesajul premierului Orban pentru profesori: Trebuie să înțeleagă, trebuie să se adapteze
Cadrele didactice trebuie să se adapteze astfel încât să poată să predea şi pentru copiii din clasă şi pentru cei care urmăresc lecţiile online, a declarat miercuri prim-ministrul Ludovic Orban.
"E necesară o adaptare aici. Cadrele didactice trebuie să înţeleagă faptul că situaţia în care ne găsim este o situaţie în care trebuie să punem pe primul plan sănătatea copiilor şi că trebuie să se adapteze, astfel încât să poată să predea şi pentru copiii din clasă şi pentru copiii care urmăresc lecţiile online. Este foarte important acest lucru şi sunt convins că marea majoritate a cadrelor didactice au înţeles acest lucru, mulţi au participat la toate programele de training organizate pe perioada verii", a spus Ludovic Orban, la sediul PNL, potrivit Agerpres.
El a fost întrebat dacă este mulţumit de ghidul elaborat de Ministerul Educaţiei pentru profesori, în condiţiile în care unele cadre didactice s-au arătat nemulţumite de faptul că nu vor avea timp să predea cursurile şi în clasă şi online.
Şeful Executivului a adăugat că suplimentar, în sprijinul procesului de învăţare, vor exista şi "lecţii pe Televiziunea naţională, aşa cum a fost parteneriatul care a funcţionat şi pe perioada stării de urgenţă, şi, ulterior, până la închiderea anului şcolar".
"Vor fi lecţii care vor fi difuzate online, sunt manuale... Manualele, de asemenea, vor fi accesibile şi online. S-au făcut manuale interactive - o să fie o premieră, am înţeles - care vor avea o atractivitate suplimentară pentru elevi. Trebuie să ne adaptăm, este important. Cer sprijinul... şi chiar am apreciat cadrele didactice, au fost alături de noi - examen de Evaluare, examenul de Bacalaureat, săptămâna pregătitoare s-a derulat în bune condiţii -, şi am încredere că vor contribui la o redeschidere a şcolilor care să fie în beneficiul elevilor", a mai declarat Orban.
Părinții vor afla cum învață copiii lor în 10 septembrie
Cu 2 săptămâni înainte de începerea cursurilor în școlile de stat, Ministerul Sănătății nu poate spune cum se vor desfășura orele.
Abia pe 7 septembrie vor fi evaluate instituţiile de învăţământ, iar pe 10 septembrie, reprezentanții lor trebuie să aleagă scenariul după care vor învăța copiii: de acasă, în școală, sau în sistem mixt.
Știm că preșcolarii nu vor purta mască, în schimb școlile se vor închide la trei cazuri de Covid 19, în clase diferite.
Ministrul Sănătății și ministrul Educației au confirmat că anul școlar începe pe 14 septembrie. Școlile care își vor desfășura cursurile în regim normal trebuie să respecte reguli stricte.
Distanțare socială între elevi, circuite separate de intrare și ieșire, triaj, crearea de izolatoare pentru cazurile suspecte, program separat pentru clase. Părinții vor fi informați de starea copiilor care manifestă simptome și vor participa la eventuală lor testare pentru coronavirus. Elevii vor purta măști, cu o singură excepție.
Sursa: C.M.
Etichete: romania, coronavirus, guvern, scoala, elevi, virus, ludovic orban,
Dată publicare:
02-09-2020 11:43