Mesajul lui Serban Nicolae pentru protestatarii nemultumiti de gratierea coruptilor: "As vrea sa nu vad atata intoleranta"

Ultima actualizare: 11-05-2017 07:19
Serban Nicolae

Presedintele Comisiei juridice a Senatului, social-democratul Serban Nicolae, a comentat luni actiunile de protest organizate ca reactie la incercarile PSD de modificare a Legii gratierii.

El afirma ca persoanele care au protestat in ultimele zile impotriva gratierii coruptilor au dreptul la opinie si ca respecta acest drept, insa ar dori sa nu vada ”atata intoleranta” fata de alte opinii.

”Au dreptul la opinie si le respect acest drept. In continuare sunt un adept al respectarii opiniilor, sunt un adept al oricarei manifestari neingradite. Sunt impotriva celor care spun ca daca se aduna trei persoane trebuie sa aiba musai autorizatie.

Eu le respect opinia. As vrea sa nu vad atata intoleranta fata de opiniile celorlalti si mai ales as fi vrut sa vad mai multa informare. Cand il auzi pe un tanar lider de opinie foarte notoriu spunand ca se opune gratierii coruptilor si penalilor, iti dai seama ca de fapt omul nu a inteles nimic despre subiectul in discutie, ca mai e foarte mult pana departe”, a declarat Serban Nicolae, potrivit News.ro.

Sute de persoane au protestat recent in fata Guvernului, fata de amendarea unei legi care prevede gratierea anumitor persoane pentru fapte de coruptie, la 3 luni dupa o contestare populara de o amploare fara precedent in apararea justitiei anticoruptie, scre presa internationala.

AFP a scris ca manifestantii au strigat ”Demisia” sau ”Nu vrem o natiune de hoti!” in fata sediului Guvernului si au agitat steagurile Romaniei si Uniunii Europene.

”N-au inteles nimic din cererile noastre din februarie, incearca din nou sa legalizeze furtul”, a declarat o manifestanta, Cristina Bota, economista.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO