Proteste in Capitala, dar si in alte orase din tara dupa ce senatorii au decis gratierea coruptilor. "Nu au inteles nimic"

Ultima actualizare: 07-05-2017 07:09

Deciziile luate in Comisia Juridica din Senat, care gratiaza condamnatii pentru fapte de coruptie, au scos din nou oamenii in strada.

In Bucuresti, dar si in alte orase din tara, oamenii s-au mobilizat pe retelele de socializare. In Piata Victoriei au fost miercuri seara aproape 1.000 de protestatari .

Premierul Sorin Grindeanu nu sustine noile amendamente din comisia juridica, iar Liviu Dragnea a declarat pe o retea de socializare ca "dezaproba categoric" aceste modificari.

Odata cu anuntul modificarilor facute in Parlament la legea gratierii, oamenii s-au mobilizat pe retelele de socializare si dupa ora 19 protestatarii s-au adunat in Piata Victoriei.

Suparati ca efectele Ordonantei 13 s-ar putea intoarce acum prin Parlament, protestatarii sunt hotarati sa ramana in strada pentru ca noile amendamente sa nu devina realitate.

"Nu am incredere in Guvern si in Parlament, fix pentru asta au candidat si fix pentru asta se afla acolo ca sa se salva ei, minioligarhia romaneasca." 

Protestarii au intonat imnul si au ridicat lanternele spre cer, in amintirea imaginii memorabile cu Piata Victoriei luminata de blituri .

Multi dintre cei care au iesit acum in strada au participat si la protestele de amploare de la inceputul anului. 

"Am mai iesit si pana acum, dar vad ca nu au inteles nimic. Nu au inteles ca solutia nu e sa eliberam coruptii."

"Aceste schimbari spun generatiei noi ca e ok sa minta, e ok sa fure si o sa creasca cu cultura asta si nu sunt de acord."

"Tara trebuie condusa de popor, nu de politiciani corupti, vrem oameni cinstiti la conducere".

Si la Cluj, aproape o suta de persoane au iesit in centrul orasului" "E vorba despre 27 de ani coruptie, 27 de ani in care Romania nu a facut niciun pas spre progres, ci am stat si am fost victimele clasei corupte politice". 

"Sa isi dea demisia, toti la rand, linistit, ca sincer unul e mai corupt ca celalalt."

Proteste au fost si la Sibiu, Constanta si Brasov.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO