Serban Nicolae, despre protestatarii din Piata Victoriei: "Sunt neinformati sau au placerea de a fi manipulati"

Ultima actualizare: 07-05-2017 07:09
Serban Nicolae

Presedintele Comisiei juridice, senatorul PSD Serban Nicolae, a declarat joi, la Parlament, ca protestatarii nu trebuie sa cada prada manipularii, fiind vorba de niste persoane „neinformate” sau care au „placerea de a fi manipulate”.

Intrebat ce le-ar transmite celor care protesteaza, Serban Nicolae a spus ca acestia nu trebuie sa cada prada manipularii.

„Daca ar fi vorba de un dialog, le-as spune sa nu cada prada manipularii. Am vazut opinii ca se reabiliteaza coruptii, ca sunt amnistiate fapte, ca raman cu banii cei care au furat... E foarte greu sa combati niste absurditati. Atunci imi dau seama ca este vorba despre niste oameni neinformati sau care au, poate, tendinta si au placerea de a fi manipulati, pentru ca altminteri nu poti sa discuti de lucruri care nu s-au intamplat si sa spui ca asa se intampla”, a precizat senatorul PSD, conform news.ro.

Presedintele Comisiei juridice a mai spus ca informarea a fost realizata prin accesul liber al jurnalistilor la dezbaterile privind gratierea.

”Acum, daca se iau informatiile filtrate sau apar informatii trunchiate...cum am vazut. Spre exemplu am vazut ca o buna parte a presei s-a ferit sa spuna ca sunt amendamentele lui Traian Basescu, ci a spus ca sunt amendamentele lui Serban Nicolae. De aia am si spus, l-am rugat pe domnul Basescu sa ii elibereze de sacul din spate, sa le spuna ca s-au schimbat ordinele, ca nu mai trebuie sa fie atat de crispati si ca pot spune si adevarul”, a conchis Serban Nicolae.

Aproximativ 1.000 de persoane au protestat miercuri seara in fata Guvernului fata de decizia Comisiei juridice a Senatului de a gratia inclusiv persoane condamnate pentru fapte de coruptie.

Comisia juridica a Senatului a adoptat miercuri, cu 5 voturi ”pentru” (PSD si ALDE) si 3 ”impotriva” (PNL, USR si UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Basescu, Serban Nicolae si Liviu Brailoiu la proiectul de Lege privind gratierea, prin care cei condamnati la inchisoare cu executare pentru dare sau luare de mita, trafic de influenta sau cumparare de influenta urmeaza sa fie gratiati sub rezerva achitarii prejudiciului. Premierul Sorin Grindeanu a scris pe Facebook ca Guvernul nu sustine amendamentele propuse la proiectul de Lege privind gratierea adoptate, miercuri, in Comisia juridica a Senatului, precizand ca Executivul sustine Legea gratierii in forma propusa initial de Ministerul Justitiei.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 13.00 – 22 Octombrie 2021

44:07
Alt Text!
Doctor de bine
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog imunolog: ”Limităm infecțiile respiratorii dacă aerisim și dezinfectăm suprafețele

15:34
Alt Text!
Trending Review cu Daragiu
De ce și-a schimbat Kanye numele?

19:46
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!