Marga: Am vorbit cu Basescu despre analogia cu Mussolini; intrebati-l daca e de acord cu teoria mea

20-05-2012 20:56

Andrei Marga, Traian Basescu

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a declarat duminica, la Chicago, ca a mai discutat cu presedintele Traian Basescu pe tema analogiei cu masurile dictatorului italian Mussolini.

"Am mai discutat, sigur", a spus Marga, care a reluat explicatia ca textul sau, despre analogia intre masurile luate de dictatorul italian si cele sustinute de presedintele Basescu in ultimii ani, a fost publicat in volumul sau "Romania actuala", aparut in urma cu zece luni, care e fundamentat pe lucrari internationale.

"Textul meu respectiv e publicat in volumul Romania actuala, aparut in urma cu zece luni, se poate consulta volumul. Textul spune cã masurile luate in 2009-2010, 2011 pentru a intampina criza in Romania seamana prea tare cu masurile luate de Mussolini. Puteti vedea ca am si citit carti din literatura internationala, care se refera la masurile luate atunci si, sigur, am luat masurile de la noi. Sunt similitudini multe: taierea rapida de salarii la bugetari, desfiintarea celei de-a doua Camere a Parlamentului, reducerea efectivului de profesori, o anumita maniera de a stampila rivalii politici", a spus ministrul de Externe.

El a aratat ca a discutat cu presedintele si i-a cerut acestuia sa vada textul lucrarii sale. intrebat care este opinia lui Basescu despre teoria formulata de el, Marga a refuzat sa dea un raspuns: "Ma rog, trebuie sa discutati cu domnia sa".

Marga declarase pe 3 mai, dupa ceremonia de la Cotroceni a depunerii juramantului de catre ministrii Guvernului, ca presedintele Traian Basescu i-a reprosat analogia sa cu Mussolini, ministrul precizand ca au stabilit sa lamureasca lucrurile.

Basescu a refuzat initial sa dea mana cu Andrei Marga dupa ce acesta a depus juramantul ca ministru de Externe, strangandu-i totusi mana acestuia dupa ce a parut ca-i adreseaza reprosuri.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO