Liviu Pop, senatorul care s-a operat la "genunche", propus sa preia Educatia pentru a doua oara in cariera
Senatorul PSD, Liviu Pop, preia pentru a doua oara portofoliul Educatiei.
Prima data a fost numit interimar la acest minister, in 2012, in plin scandal legat de plagiatul lui Victor Ponta cand Pop a desfiintat organismul care tocmai daduse un verdict nefavorabil premierului de atunci.
Liviu Pop s-a nascut pe 10 mai 1974, la Viseul de Sus (jud. Maramures), si a absolvit Facultatea de Matematica a Univeristatii Babes-Bolyay din Cluj. Dupa 1996 a predat matematica la mai multe scoli genrale si licee din judet si s-a implicat in miscarea sindicala.
In 2004, a devenit presedinte al filialei Maramures a Sindicatului Liber din Invatamant, iar in 2007 a fost ales secretar general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant. Si-a incheiat activitatea sindicala pentru a intra in politica.
Astfel, el a fost numit ministru delegat pentru Dialogul Social in primul guvern Ponta (mai-decembrie 2012). Tot in mai 2012, a devenit ministru al Educatiei, in plin scandal legat de acuzatiile de plagiat care i s-au adus premierului Victor Ponta. Predecesorul lui Pop la Ministerul Educatiei, Ioan Mang, a trebuit sa demisioneze dupa numai opt zile de mandat, tot din cauza unor acuzatii de plagiat.
Scandalul legat de plagiatul lui Ponta s-a amplificat cand Liviu Pop a desfiintat prin ordin de ministru Consiliul General al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), imediat dupa ce acest for a dat un prim verdict de plagiat in ce-l priveste pe Ponta. Pop a sustinut atunci ca CNATDCU nu avea competenta sa se pronunte in acest caz, teza de doctorat a lui Ponta fiind ulterior trimisa la Consiliul National de Etica. Pe 16 iulie 2012, acest for a dat singurul verdict favorabil lui Ponta, verdict ce a fost infirmat apoi in mod repetat, inclusiv de catre instanta. Interimatul lui Pop la Educatie s-a incheiat pe 29 iulie 2012.
Dupa alegerile parlamentare din 2012, Pop nu s-a regasit in guvernul Ponta 2, dar a obtinut un mandat de senator PSD, devenind presedintele Comisiei senatoriale de munca. S-a reintors in Executiv ca ministru pentru Dialog Social in intervalul decembrie 2014-noiembrie 2015.
La alegerile parlamentare din 2016, Liviu Pop nu a obtinut al doilea mandat de senator la care aspirase, insa a fost numit secretar de stat in Ministerul Educatiei Nationale. Ulterior, senatorul PSD de Maramures Sorina Pintea a anutat ca renunta la demnitatea in care tocmai fusese aleasa pentru a ramane manager al Spitalului Judetean din Baia Mare. Urmatorul pe lista PSD din judet era Pop astfel ca acesta a depus juramantul ca senator si a renuntat la functia de secretar de stat.
In 2016, Liviu Pop ii informa pe fanii sai de pe Facebook ca s-a operat la "genunche".
Foto: Adevarul
Potrivit declaratiei de avere depuse in aceasta luna, Liviu Pop este proprietarul a doua apartamente la Baia Mare si Cluj si al unei case cu teren la Viseu de Jos. Pop a declarat si 162.000 de lei obtinuti din vanzarea unui teren in Zalau. Bijuteriile pe care le detine sunt evaluate la 13.000 euro, iar intr-un depozit bancar are 20.300 de lei. Liviu Pop are de achitat un credit de 60.000 de lei, scadent in 2021.
Anul trecut, Pop a obtinut venituri salariale cu putin peste 90.500 de lei, la care se adauga veniturile obtinute de sotia sa, 39.000 de lei, plus alti 6.000 de lei, proveniti din chirii.
Sursa: News.ro
Etichete: guvern, PSD, Liviu Dragnea, ministerul educatiei, biografie, mihai tudose, liviu pop,
Dată publicare:
28-06-2017 18:31