UDMR anunta ca va vota Guvernul Tudose fara nicio pretentie. Kelemen Hunor: "Ce dracu' sa cerem?"

Ultima actualizare: 01-07-2017 07:26
Kelemen Hunor
Inquam

Presedintele UDMR, Klemen Hunor, a anuntat miercuri ca parlamentarii formatiunii pe care o conduce vor vota joi pentru investirea Guvernului Tudose.

Hunor a precizat ca nu a negociat cu Liviu Dragnea adoptarea in perioada urmatoare a unor legi de interes pentru maghiari, cum ar fi legea minoritatilor nationale.

”Posibilitatea de a sustine guvernul maine a ramas una foarte directa, deschisa. Am votat in unanimitate. Colegii mei au sustinut ca, daca nu apar maine in comisii surprize neplacute, atunci vom vota investirea guvernului, ceea ce nu inseamna ca vom fi de acord cu toate masurile pe care le va lua guvernul in perioada urmatoare”, a declarat Kelemen Hunor la finalul unei sedinte cu parlamentarii UDMR.

El a precizat ca nu a negociat nimic si nu a cerut nimic special de la Liviu Dragnea pentru sustinerea Guvernului. ”Nu am cerut nimic, ce dracu sa cerem? Cand? Pai maine e ultima zi, ce sa cerem?”, a sustinut liderul UDMR.

El a spus ca legea cea mai dorita de maghiari, Statutul minoritatilor nationale, este in Parlament de 12 ani si ca in programul de guvernare al PSD este prevazuta adoptarea acesteia.

”Daca cititi programul de guvernare, acolo scrie adoptarea Legii minoritatilor nationale. Programul de guvernare a fost votat dupa alegeri, deci nu a aparut saptamana trecuta. Cei care se fac ca a aparut saptamana trecuta ori nu citesc, si e un lucru aproape firesc in Romania ca oamenii sa nu citeasca, ori sunt rau intentionati”, a precizat liderul UDMR.

Kelemen Hunor a mai spus ca secretarii de stat si subprefectii care sunt in functie din partea UDMR, precum si cei din conducerea institutiilor deconcentrate, vor fi pastrati de guvernul Tudose, precizand ca maghiarii nu au cerut posturi suplimentare nici in administratia centrala, nici in cea locala.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO