Liviu Pop: Este inacceptabil ca cineva să susțină protestele ilegale ale procurorilor
Senatorul PSD Liviu Pop afirmă că magistraţii care protestează faţă de OUG 7 se tem că la un moment dat vor răspunde pentru abuzurile săvârşite şi pentru încălcarea legii.
În opinia sa, este inacceptabil ca actorii sau oricine altcineva din societate să susţină proteste ilegale ale procurorilor şi judecătorilor faţă de această ordonanţă.
"Nu putem discuta de abrogarea OUG 7, chiar dacă circulă foarte multe fake-news-uri. Eu nu înţeleg de ce actorii ies să ceară abrogarea unui articol inexistent şi de ce n-au ieşit să protesteze faţă de articolele din protocoalele cu SRI-ul, articole declarate neconstituţionale, articole în care se vorbeşte explicit de subordonarea procurorilor faţă de ofiţerii SRI şi de implicarea ofiţerilor SRI în instrumentele dosarelor penale. Îi întreb pe actori de ce n-au ieşit atunci în stradă.(...) În OUG 7 nu există nici un articol care să pună justiţia în subordinea politicienilor. (...) Din punctul meu de vedere, este inacceptabil ca actorii sau oricine altcineva din societate să susţină proteste ilegale ale procurorilor şi judecătorilor împotriva OUG 7", a afirmat Pop, potrivit News.ro.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Întrebat ce înseamnă protest ilegal, el a replicat:
"Conform legii, ştiu şi procurorii şi judecătorii care sunt paşii pe care trebuie să-i urmezi ca să faci protest în România, că e miting, că e pichetare, că este marş, că este orice altă formă de protest. Avem o lege şi cred că exemplul acesta de rea practică pe care Iohannis l-a început atunci când a ieşit în stradă la un protest ilegal trebuie să înceteze în România, pentru că suntem un stat de drept, suntem o ţară europeană şi cred că înainte de toate trebuie să respectăm legea".
În ceea ce priveşte secția specială de investigare a infracțiunilor din justiție, Pop spune că nu este influențată politic.
”Păi, stați să ne înțelegem, nu există influență politică, poate la procurorul-șef european, acolo se face consens politic, acolo se discută politic, dacă doamna Kovesi va ajunge sau nu procuror-șef european se va discuta politic, chiar dacă în România PNL-ul are deja bannere afișate cu fostul procuror-șef DNA, om politic pus lângă un partid politic. Asta este imixtiunea politică a PNL-ului. În partea cealaltă, secția specială nu este un instrument politic. Judecătorii și procurorii care protestează se tem că la un moment dat vor răspunde față de abuzurile pe care le-au săvârșit și pentru încălcarea legii. Pentru ei, o infracțiune sau o abatere disciplinară legată de protestele ilegale nu mai contează” - a spus senatorul PSD la RFI România.