Dăncilă, înainte de întâlnirea cu Timmermans: Nu trebuie acceptat fiecare punct de vedere

Ultima actualizare: 11-03-2019 14:06

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni, înainte de întâlnirea cu prim vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, că nu știe exact despre ce va discuta cu oficialul european, dar că, ”probabil” va fi abordat și ”subiectul legat de justiție”.

Aflată la Palatul Parlamentului, la ședința Biroului Permanent al PSD, Dăncilă a fost întrebată de jurnaliști dacă va discuta cu Timmermans despre controversata ordonanță de urgență 7, care modifică legile justiției și care a provocat îngrijorările europenilor.

Premierul a spus că, în opinia sa, mai sunt și alte subiecte importante care trebuie discutat, nu numai cel referitor la justiție.

Nu pot să anticipez despre ce voi discuta cu domnul Timmermans. În cadrul discuțiilor probabil va fi abordat și subiectul legat de justiție, dar mai sunt și alte subiecte pe care trebuie să le discutăm, nu numai cel legat de justiție. Cred că în ultima perioadă singurul nostru subiect a fost cel legat de justiție. Pe mine ca prim ministru, pe lângă justiție mă procupă și problemele economice, mă preocupă investițiile ..” - a spus șeful Guvernului român.

De asemenea, Dăncilă a ținut să sublinieze faptul că își dorește o cooperare bună cu Comisia Europeană, însă ”asta nu înseamnă că trebuie ca fiecare punct de vedere să fie acceptat”.

”Bineînțeles că îmi doresc o cooperare foarte bună cu Comisia și cred că întâlnirile pe care le-am avut, întâlnirile la Bruxelles, cât și în țară, au demonstrat acest lucru. Îmi doresc o cooperare bună cu toate instituțiile europene, vreau să cunosc punctul de vedere, asta nu înseamnă că trebuie ca fiecare punct de vedere să fie acceptat. Pot fi argumente pro și contra. Pot fi dezinformări care vedem că ajung la Bruxelles foarte des și trebuie să vorbim despre lucrurile concrete și lucrurile reale.” - a mai spus Viorica Dăncilă.

Timmermans vine luni la București, unde va primi titlul de Doctor Honoris Causa la SNSPA. Totodată, el va avea o întrevedere cu premierul Viorica Dăncilă.

În februarie, prim vice-președintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, i-a transmis o scrisoare premierului Viorica Dăncilă în care a criticat OUG dată de ministrul Tudorel Toader cu privire la procurorii europeni și Legile Justiției.

Frans Timmermans s-a declarat dezamăgit de modul în care a procedat Guvernul României și a cerut să nu se mai facă pași înapoi în Justiție.

De asemenea, Timmermans a transmis Guvernului să pună în aplicare recomandările raportului MCV și cele ale Comisiei de la Veneția.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO