PNL a bătut palma cu Nicușor Dan și îl susține în lupta cu Firea la alegerile locale

Ultima actualizare: 03-07-2020 16:18

Partidul Naţional Liberal susţine candidatura lui Nicuşor Dan la funcţia de primar general al Capitalei, în alegerile din acest an, a anunțat chiar președintele PNL Ludovic Orban.

"PNL a efectuat o cercetare sociologică amplă la nivelul Municipiului Bucureşti şi la nivelul fiecărui sector al Capitalei. În urma acestei cercetări a rezultat că toţi candidaţii PNL au şansa de a câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei, dar nu avem această garanţie că vor câştiga bătălia cu PSD. În urma discuţiilor pe care le-am avut cu Nicuşor Dan, care au vizat problemele Bucureştiului, soluţiile pentru rezolvarea marilor probleme ale Capitalei, am luat decizia de a-l propune pe Nicuşor Dan ca şi candidat la Primăria Capitalei susţinut de PNL", a spus Orban, la sediul PNL.

El a arătat că urmează să prezinte această decizie în conducerea PNL Bucureşti şi în Biroul Executiv al partidului.

”Nu am avut nicio negociere politică cu Nicuşor Dan”, a mai precizat Orban, adăugând că discuţiile cu acesta au vizat problemele Capitalei şi soluţiile pentru acestea.

CITIȚI ȘI: Cine este Nicușor Dan, principalul rival al Gabrielei Firea în lupta pentru Primăria Capitalei

În replică, preşedintele USR, Dan Barna, a scris joi pe Facebook că anunţul lui Orban reprezintă ''un mare pas înainte pentru perspectiva unui candidat unic anti-PSD la Bucureşti''.

''O veste bună - PNL tocmai a anunţat că îl susţine pe Nicuşor Dan, candidatul USR pentru Primăria Capitalei. Anunţul este un mare pas înainte pentru perspectiva unui candidat unic anti-PSD la Bucureşti'', a scris Barna pe rețeaua socială.

Sinteza declarațiilor liderului PNL Ludovic Orban:

- În 2016, din păcate, bucureștenii au luat o decizie care a dus Bucureștiului în pragul falimentului, care a făcut praf Bucureștiul și care a creat multe alte probleme.

- După cum bine știți, Partidul Național Liberal a efectuat o cercetare sociologică amplă la nivelul Bucureștiului. În urma acestei cercetări a rezultat clar că toți candidații PNL au șansa de a câștiga alegerile pentru primăria Capitalei, dar nu avem această garanție că pot câștia în această bătălie cu PSD.

- Vă anunț că în urma discuțiilor avute cu Nicușor Dan, care au vizat soluțiile pentru rezolvarea marilor probleme ale României, am luat decizia de a-l propune pe Nicușor Dan ca și candidat la Primpria Capitalei, susținut de Partidul Național Liberal.

Anterior, surse politice au declarat pentru Știrile Pro TV că liberalii au bătut palma cu Nicușor Dan.

Mai trebuie menționat faptul că, până acum, Orban nu a exclus o susținere a lui Nicușor Dan, însă numai dacă acesta va candida sub sigla PNL.

De partea cealaltă, PLUS, partidul lui Dacian Cioloș, l-ar vrea candidat pe Vlad Voiculescu.

De ce nu s-au înțeles Nicușor Dan cu USR-PLUS

 

Duminică, deputatul independent Nicuşor Dan, care se prezenta până acum ca fiind susţinut de USR la Primăria Capitalei, a propus un calendar pentru ca în maximum cinci săptămâni să fie stabilit un candidat comun al Alianţei USR-PLUS.

Acest calendar prevede realizarea a 3 dezbateri la 3 televiziuni cu audienţe relevante şi constituirea unei echipe de sociologi de prestigiu, independenţi, agreaţi de ambele părţi, care să determine cea mai relevantă metodologie, transparentă şi auditabilă de sondare a publicului bucureştean.

Pe de altă parte, candidatul PLUS la Primăria Capitalei, Vlad Voiculescu, a precizat că în cazul în care Birourile naţionale reunite ale USR şi PLUS nu ajung la o soluţie pentru desemnarea unei singure echipe la alegerile locale, va propune un referendum intern privind metoda de stabilire a candidatului comun.

Potrivit reprezentantului PLUS, "cuiul lui Pepelea rămâne metoda de desemnare" a candidatului pentru funcţia de primar, în condiţiile în care Nicuşor Dan vrea sondaj de opinie, iar el optează pentru o consultare publică (alegeri primare și referendum).

Tomac: PMP îl susţine pe Nicuşor Dan la PMB, dacă va exista consensul celorlalte partide de dreapta

 

Recent, preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat că partidul său va susţine candidatura lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei, dacă va exista un consens în acest sens al partidelor de dreapta.

În context, el a precizat că PMP va anunţa candidaţii pentru Primăria Capitalei şi pentru sectoare în aceste zile.

El a adăugat că PMP este gata să meargă cu candidaţi proprii peste tot, în condiţiile în care niciun partid nu şi-a manifestat dorinţa, până la această oră, de a crea alianţe locale cu privire la candidaţi unici. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO