Liderii PSD analizează activitatea Guvernului. Gluma făcută de Dragnea

dragnea şi tudose
Inquam

O ședință a Comitetului Executiv al PSD va avea loc, vineri, la Sucevița. În cadrul reuniunii, urmează să se facă o evaluare a Guvernului Mihai Tudose, cât și să se ia o decizie în cazul senatorului Eugen Teodorovici.

UPDATE 13.40: Pe agenda discuțiilor va fi și relația dintre Guvern și Parlament, despre care șeful PSD a spus că „nu funcționează foarte bine”.

„Este o analiză a activității guvernamentale de la instalare până astăzi. Stăm mult mai bine decât în perioada trecută. O să discutăm și despre activitatea parlamentară și relațiile dintre Guvern și Parlament, că nu funcționează foarte bine și aici e o problemă mai mare în Parlament. Și despre baza de date a membrilor''.

UPDATE 12.15: Șeful PSD, Liviu Dragnea, și premierul Mihai Tudose au ajuns la Sucevița, unde urmează să înceapă ședința Comitetului Executiv al PSD.

La intrare, Dragnea a susținut că CFR are datorii de 142 de milioane de euro, pentru care „plătește statul român”.

Citește și
Tudorel Toader
Ministrul Justiției va sesiza Curtea Constituțională în cazul Belina
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Întrebat dacă în ședință se va discuta și despre Legea Pensiilor și ce părere are despre decizia CSM de a aviza negativ proiectul Legilor Justiției, șeful PSD a glumit cu jurnaliștii, precizând că va face declarații în conferința de presă care va avea loc după ședință.

„Dacă vă răspund acum, nu vă mai găsesc aici diseară”, a mai spus el.

 

Ce subiecte sunt pe tema ședinței de la Sucevița

 Evaluarea activității Cabinetului Tudose

Ședinţa vine la o săptămână după ce DNA a început urmărirea penală a vicepremierului Sevil Shhaideh, în dosarul Belina, şi a cerut începerea urmăririi penale a ministrului Rovana Plumb, informează News.ro.

Astfel, liderii social-democrați vor efectua, la ședința care are loc la Sucevița, o analiză a activității Executivului. La reuniune participă și premierul Mihai Tudose și o parte dintre miniștrii.

Soarta lui Eugen Teodorovici

Totodată, în ședința Comitetului Executiv Național ar urma să fie luată și o decizie în cazul senatorului Eugen Teodorovici, care conduce Comisia de buget-finanțe a Senatului, după ce, marți, membrii acestui for au aprobat un amendament conform căruia plata defalcată a TVA va fi obligatorie de anul viitor doar pentru companiile de stat şi firmele aflate în relaţii contractuale cu statul, pentru celelalte firme sistemul fiind opţional din 2018 şi obligatoriu doar din 2019, dacă se va dovedi funcţional. De asemenea, Comisia a decis eliminarea majorării accizei la carburanţi.

Întrebat, miercuri, despre aceste decizii, Dragnea, l-a ironizat pe Eugen Teodorovici:

„Nu am avut această onoare, probabil că o să o am. În legătură cu acel vot, o să avem o discuţie şi în Comitetul Executiv, la sfârşitul acestei săptămâni şi săptamana viitoare în grupuri, pentru că trebuie să facem cu toţii un efort să ne aducem cu toţii aminte că această majoritate parlamentară este constituită ca să susţină un Guvern, nu să îl blocheze (...) Este foarte simplu să se facă exerciţii de imagine, să se critice Guvernul, măsurile guvernamentale, dar este un program de guvernare care trebuie pus în practică şi asta este una dintre principalele atribuţii ale Parlamentului. Eu cred că la domnul Teodorovici este o altă problemă. Dumnealui a venit în primăvară şi mi-a spus că ar vrea să fie preşedinte al Comisiei Economice şi eu am rugat colegii din Senat să îl susţină ca preşedinte al comisiei. (...) Este o funcţie care poate să-l tulbure foarte mult”, a spus șeful PSD.

Pozițiile publice ale ministrului Tudorel Toader

În şedinţa CExN ar urma să se discute și despre pozițiile publice luate, recent, de ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, luni, înaintea şedinţei BPN, că la Consiliul Executiv va cere revocarea lui Tudorel Toader din funcţia de ministru al Justiţiei, acuzându-l că nu a luat atitudine împotriva DNA, în urma anchetei care le vizează pe Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb.

Liviu Dragnea spunea, după şedinţă, că nu se pune problema remanierii lui Tudorel Toader şi că şi Codrin Ştefănescu s-a mai calmat, dar că ministrul Justiţiei trebuie să prezinte un calendar pentru Legile Justiţiei şi să aibă o poziţie faţă de întâmplările din ultima perioadă.

Dosarul Belina

Comitetul Executiv al PSD are loc în contextul în care doi membri ai Guvernului - Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb - sunt vizaţi de dosarul DNA privind trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private. În cazul Lui Sevil Shhaideh, DNA a început urmărirea penală pentru abuz în serviciu, iar în cazul Rovanei Plumb a fost sesizată Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de urmărire penală a actualului ministru al Fondurilor Europene Rovana Plumb.

Situaţia acestora a fost discutată luni, în Biroul Permanent Naţional (BPN) al PSD, la finalul căruia Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb au anunţat că nu vor demisiona întrucât sunt nevinovate.

„Nu sunt vinovată, întotdeauna am respectat legea şi întotdeauna o voi respecta. Întotdeauna am acţionat cu bună credinţă în interesul cetăţeanului şi cu maximă responsabilitate. (...) Nu consider că trebuie să demisionez atât timp cât întotdeauna m-am gândit la România. Nu sunt vinovată, nu am făcut nimic greşit”, spunea Rovana Plumb.

Totodată, decizia PSD a fost de susţinere a celor două. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declara, luni, după şedinţa BPN, că ancheta care le vizează pe Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb reprezintă un precedent foarte periculos, care ar presupune că toate transferurile de terenuri de până acum au însemnat prejudicierea statului.

Decizia PSD, de susţinere a Rovanei Plumb şi a lui Sevil Shhaideh, a provocat reacţia preşedintelui Klaus Iohannis, care a spus că vicepremierul Shhaideh şi ministrul Plumb ar fi trebuit să demisioneze, iar varianta a doua era ca PSD să le retragă sprijinul politic pentru că persoanele urmărite penal, trimise în judecată sau condamnate nu trebuie să facă parte din conducerea statului. 

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Rovana Plumb: Dosarul Belina e un atac la adresa Guvernului și a PSD
Rovana Plumb: Dosarul Belina e un atac la adresa Guvernului și a PSD

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, a declarat, joi, după ce și-a studiat dosarul trimis de procurorii DNA Comisiei juriice a Camerei Deputaților, că „este un atac pentru destabilizarea statului de drept”.

Ministrul Justiției va sesiza Curtea Constituțională în cazul Belina
Ministrul Justiției va sesiza Curtea Constituțională în cazul Belina

Tudorel Toader a declarat joi că decizia privind sesizarea CCR în legătură cu posibilitatea ca procurorii să ancheteze hotărâri de guvern revine Executivului, însă redactarea documentului este făcută de MJ şi ar putea fi gata până luni.

Dosarul
Dosarul "Belina", pe masa CCR. Premierul sesizează un conflict între DNA și Guvern

Scandalul Belina se mută la Curtea Constituţională, aşa cum îşi doreşte liderul PSD Liviu Dragnea, supărat că doi dintre principalii săi colaboratori din guvern sunt bănuiţi de corupţie.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.