Liderii PDL si PSD negociaza structura Guvernului. PDL vrea 19 ministere

16-12-2008 00:00

Guvern

Echipele de negociere ale PDL si PSD s-au intalnit, la Palatul Parlamentului, pentru a dezbate structura ministeriala a viitorului Guvern, democrat-liberalii avand mandat din partea Colegiului Director sa solicite un Executiv de 19 ministere.


Inainte de a intra in sala unde are loc intalnirea, liderul PDL Emil Boc a declarat ca democrat-liberalii nu au venit sa impuna o anumita structura. "Am venit sa discutam, sa negociem", a adaugat el.

La randul sau, presedintele PSD Mircea Geoana a aratat ca intalnirea are ca scop definitivarea structurii guvernului.

Forma finala a Programului de guvernare va fi depusa vineri la Parlament

Premierul desemnat, Emil Boc, a precizat, marţi, ca forma finala a Programului de guvernare al coaliţiei va fi depusa vineri la Parlament, documentul ajuns marţi in presa fiind o "forma intermediara, de lucru".

Conform formei intermediare a Programului de guvernare, noul Executiv isi propune asigurarea stabilitaţii economice, protejarea locurilor de munca, meţinerea cotei unice de impozitare la 16%, elaborarea bugetului de stat in sistem multianual, continuarea reformei Justiţiei, descentralizare, reforma in Educaţie si Sanatate, relansarea turismului.

Programul de guvernare pentru perioada 2009-2012 are 29 de capitole si se bazeaza pe zece principii, printre care cel al integritaţii actului de guvernare, al transparenţei, al responsabilitaţii in faţa Parlamentului, al atribuirii competenţelor in baza legii, precum si cel al egalitaţii si nediscriminarii.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO