Liberalii vor sa-l demita pe Calin Popescu Tariceanu de la sefia Senatului pentru ca e "toxic". Cate semnaturi au strans
Presedintele PNL Alina Gorghiu sustine ca al doilea om in stat a devenit un personaj politic toxic prin atacurile sale la adresa justitiei.
Liberalii anunta ca au strans peste 50 de semnaturi pentru demiterea lui Calin Popescu Tariceanu de la sefia Senatului.
Alina Gorghiu si Vasile Blaga cauta aliati sa il revoce pe al doilea om in stat despre care spun ca a devenit un personaj "TOXIC" prin atacurile repetate la adresa justitiei. "Nu ma tem de nimic", a fost reactia lui Tariceanu, care a sustinut ca liderii PNL au insomnii in timpul carora le vin astfel de idei.
Alina Gorghiu, co-presedintele PNL:"Presedintele Senatului nu indeplineste, nici pe departe, standardele pe care un presedinte al Senatului ar trebui sa le indeplineasca. Mult mai important este sa dai jos o persoana toxica pentru Parlamentul Romaniei din aceasta functie"
Liberalii au anuntat ca nu il mai vor in fruntea Senatului pe cel care a fost, in trecut, prim-ministru si presedinte al PNL. Acum, fostii colegi de partid ai lui Tariceanu ii imputa acestuia atacuri repetate la adresa justitiei si mai ales la adresa DNA.
Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului: "Nu ma tem de astfel de demersuri si abordarea politica pe care am avut-o pana acum voi continua s-o am si in viitor. Apropierea alegerilor le creeaza insomnii tuturor. PNL este intr-o pierdere de viteza evidenta".
Ideea celor de la PNL de a-l da jos din fruntea Senatului pe Tariceanu nu este noua. A fost reluata dupa ce Valeriu Steriu a devenit, in week-end, presedinte al UNPR si a anuntat ca este gata sa puna umarul la demiterea presedintelui Senatului. Dupa cateva intalniri de taina la Parlament, urmasul lui Gabriel Oprea pare sa se fi razgandit.
Valeriu Steriu, presedintele UNPR: "Nu am negociat nimic cu nimeni, in clipa de fata am avut o discutie cu colegii de la Senat pentru a analiza si noi aceasta propunere. PUNCT"
Fara o larga sustinere, demersul PNL ar putea fi un esec. Potrivit Regulamentului Senatului, pentru revocarea lui Tariceanu ar fi nevoie de cel putin 83 de voturi din totalul celor 163, in vreme ce liberalii sunt doar 56 in Senat. Potrivit unor surse, cei de la PSD - cu care partidul lui Tariceanu a incheiat un protocol - nu vor vota revocarea liderului de la Senat. In discutie raman cele 21 de voturi ale UNPR-istilor si cele opt ale senatorilor UDMR. Daca PNL ii convinge pe acestia sa voteze demiterea lui Tariceanu, se vor strange 85 de voturi, iar presedintia Senatului devine vacanta.