Kelemen Hunor: "Participarea la guvernare alaturi de USL inseamna ministru, si nu secretar de stat"
Presedintele UDMR considera ca o eventuala participare a Uniunii la guvernare alaturi de USL ar trebui sa se faca la nivel de ministri, nu la nivel de secretari de stat sau sefi de agentii.
Kelemen a facut apel la CRU sa decida cu "intelepciune" asupra ramanerii sau nu in opozitie.
Kelemen Hunor a declarat, sambata, la sedinta CRU care se desfasoara la Targu-Mures, ca liderii Uniunii trebuie sa vada ce este mai bine pentru UDMR si pentru maghiarii din Transilvania si sa ia o decizie responsabila, bazata pe intelepciune, in ceea ce priveste intrarea la guvernare, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Participarea la guvernare alaturi de USL inseamna ministru, nu secretar de stat si directori si sefi de agentii. Si acestea sunt importante, dar de aici sa pornim, o colaborare cu ministri. Alta optiune este opozitia, dar din opozitie nu va exista dialog si nu putem implementa proiectele noastre. A treia optiune nu o vad - sprijinirea USL in Parlament cu voturile noastre -, pentru ca ei nu au nevoie de voturile noastre. Trebuie sa decidem daca vrem sa avem un cuvant de spus, sa fim prezenti acolo unde se iau decizii, desi matematic nu este nevoie de voturile noastre, sa ne hotaram astfel incat cuvantul nostru sa se faca auzit. Trebuie sa vedem ce este mai bine pentru UDMR si pentru maghiarii din Transilvania, sa luam o decizie responsabila, bazata pe intelepciune", a spus Kelemen.
Acesta a adaugat ca UDMR trebuie sa se gandeasca ce poate face cu rezultatele obtinute la alegeri, cum sa fie prezenta pe scena politica astfel incat sa nu fie stirbite drepturile comunitatii maghiare, ca tot ceea ce s-a obtinut sa nu fie diminuat, ca restructurarea regionala sa nu lezeze interesele comunitatii maghiare.
"Sa nu stam departe de locul in care se iau decizii", a conchis Kelemen Hunor.