"Daca vrei sa faci pe durul". Jiltul folosit de Traian Basescu in Parlament a devenit obiect de pelerinaj
Jiltul de lemn masiv folosit de Traian Basescu in Parlament saptamana trecuta a devenit un punct de atractie. Alesii isi fac poze cu fotoliul si decreteaza ca: "Daca vrei sa faci pe durul, trebuie sa te asezi in acest scaun".
Putini stiu insa ca tronul din lemn masiv a fost special creat pentru Elena Ceausescu de catre artizanii unei fabrici de mobila din Arad.
"Ti-am furat scaunul boss! Te dau in judecata, vedeti ca batalia pentru scaun continua", a spus deputatul PP-DD Tudor Ciuhodaru.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
De saptamana trecuta, de cand a fost adus in plenul Parlamentului special pentru Traian Basescu, jiltul a iesit din anonimat. Atunci cand l-a folosit Regele Mihai, nu l-a observat mai nimeni.
"Celebritatea ne-a frapat si pe noi. Stateam si nu stiam langa ce stateam", spune deputatul PP-DD Adrian Nicolae Diaconu.
Cu aceasta ocazie, parlamentarii au aflat si ca scaunul din lem masiv, cu tapiterie din piele, a fost facut la comanda speciala a Elenei Ceausescu.
"Marturiesc ca nu stau pe el. El e un scaun de epoca si eu ma simt mai bine pe scaune normale", spune Daniel Fenechiu, liderul de grup al PP-DD.
In zilele obisnuite, jiltul sta in biroul parlamentarilor PP-DD. E coborat in sala de sedinte doar la juramantul de investire in functie a presedintilor Romaniei sau la sedinte solemne. Cum a fost si cea de saptamana trecuta.
"Jiltul care imi amintea ori de Stefan cel Mare, ori un alt personaj ridicol care uita ca traim in secolul 21", a spus Victor Ponta, pe 1 aprilie.
Si Nicolae Ceausescu comandase pentru biroul sau din Casa Poporului mai multe piese de mobilier sculptate in acelasi stil. Nu i-au placut insa si le-a trimis inapoi la fabrica din Arad. Acolo au ramas pana astazi.