Iordache, întrebat dacă a înțeles ceva din discursul ministrului Toader: ”Sincer? Nu”


Ultimul update: Miercuri 06 Martie 2019 17:08
Data publicarii: Miercuri 06 Martie 2019 16:21
Categorie: Stiri Politice

Fostul ministru al Justiției, social-democratul Florin Iordache, a declarat miercuri că nu a înțeles nimic din discursul de marți al actualului ministru al Justiției, Tudorel Toader, care s-a apărat în Parlament împotriva moțiunii simple.

Marți, în Camera Deputaților, a avut loc citirea și dezbaterea moțiunii simple a opoziției, care se numește "Tudorel Toader şi PSD - ALDE, luaţi mâinile murdare de pe Justiţie".

Miercuri, după ce votul acestei moțiuni a fost suspendat din lipsă de cvorum, ca urmare a absenței parlamentarilor PSD și ALDE, vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache a fost întrebat de jurnaliști dacă a înțeles ceva din discursul lui Toader.

Răspunsul a fost scurt: ”Nu.”

De asemenea, Iordache a spus că nu îl crede pe Toader, după ce acesta a susținut că proiectele de ordonanță de urgență pe care le dorește PSD sunt scrise și așteaptă o decizie politică.

Reporter: Dumneavoastră ați înțeles ceva din ce a zis aseară domnul Tudorel Toader? A fost foarte clar?
Florin Iordache: ”Sincer? Nu.”

Reporter: Domnia sa zicea că proiectele sunt deja scrise. Trebuie doar o decizie politică pe care să o ia coaliția din Parlament.
Florin Iordache:Bun, să le văd și eu scrise și să ajungă la noi. Nu pot discuta pe niște promisiuni, pe niște cifre lansate ...
Reporter: Nu îl credeți?
Florin Iordache: ”Sincer? Nu.”

Întrebat cât va mai aștepta PSD ca ministrul Toader să dea acele ordonanțe, Iordache a spus că liderii social-democrați vor lua o decizie în următoarea ședință de luni.

Reporter: Cât mai așteptați ca ministrul Justiției să dea aceste ordonanțe?
Florin Iordache: ”Luni va fi o discuție în coaliție și probabil că .. nu știu, haideți să vedem ce se întâmplă acolo.”

În ultima perioadă, mai mulți deputați PSD s-au arătat nemulțumiți de faptul că Tudorel Toader nu a venit cu acele acte normative promise, și anume ordonanța de urgență pentru modificarea Codului Penal și Codului de Procedură Penală după decizia CCR și o OUG pentru completurile de 5 judecători.

De asemenea, președintele PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri, după suspendarea votului moțiunii simple împotriva ministrului Tudorel Toader în Camera Deputaților, că există o stare de nemulțumire în partid legată de Tudorel Toader.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO