Iordache, după ce Iohannis a retrimis bugetul în Parlament: ”Va fi obligat să-l promulge”


Ultimul update: Miercuri 06 Martie 2019 16:00
Data publicarii: Miercuri 06 Martie 2019 15:51
Categorie: Stiri Politice
Florin Iordache

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Florin Iordache, a anunţat, miercuri, că Parlamentul nu va face nicio modificare la bugetul de stat pe 2019, iar președintele Klaus Iohannis va fi obligat să-l promulge. 

Iordache a spus că Parlamentul se va reuni în cel mai scurt timp.

"Este un mod clar de tergiversare, ne aşteptam la acest lucru. Aşteptăm în perioada următoare, sper cât mai repede să îl retrimită, astfel încât într-un plen reunit să-l trimitem în această formă. Nu m-am consultat cu colegii mei, dar din datele şi din calculele pe care noi le-am văzut, toate acele alegaţii pe care le-a prezentat preşedintele, toate acele motivări, că de fapt sunt diferenţe între sumele prevăzute la anumite capitole, nu se susţin şi, în consecinţă, Parlamentul, cu un vot majoritar, aşa cum ştiţi, noi cu 272 (...) am adoptat bugetul, cred că cu un scor sau cu un vot masiv, peste 270, i-l vom retrimite, astfel încât a doua oară în 10 zile să fie obligat să îl promulge", a afirmat Iordache la Parlament, potrivit Agerpres.

El a spus că preşedintele nu a fost "foarte bine pregătit" când a vorbit despre buget.

"Aţi văzut, nici nu era foarte bine pregătit preşedintele, căuta tot felul de scuze că de fapt nu doreşte să promulge bugetul, dar tocmai ca să arătăm forţa şi capacitatea majorităţii, în cel mai scurt timp când vom primi vom face şedinţe reunite şi la Comisiile de buget, apoi un vot în Camerele reunite, astfel încât, aşa cum ştiţi, constituţional, poate află şi dumnealui, a doua oară va fi obligat să-l promulge", a adăugat Florin Iordache.

Întrebat în legătură cu criticile preşedintelui la adresa bugetului şi a PSD, Iordache a spus: "A primit cred că textul de undeva, nu s-a documentat, consilierii dumnealui cred că nu sunt suficient de pregătiţi pe date şi pe calculul şi pe modul în care a fost constituit bugetul".

"Dacă discuta cu asociaţiile, fie că discutăm de primar de comună, fie că discutăm cu cei de la oraşe, toţi cei care au prezentat susţin în continuare, ca să nu mai discutăm, fie că discutăm de Ministerul Transporturilor, Ministerul Sănătăţii sau toate celelalte ministere, este un buget cu o creştere economică suficientă, care asigură, pe de o parte, finanţarea acelor cheltuieli şi a celor investiţii pe care noi ni le-am asumat în programul de guvernare, împreună cu colegii din ALDE şi, în acelaşi timp, chiar şi pentru aceea criticată creştere a alocaţiilor pentru copii avem sursa odată cu adoptarea bugetului", a mai spus Iordache.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că va retrimite Parlamentului spre reexaminare legea bugetului de stat pe anul 2019.

"Voi retrimite Parlamentului pentru corectură şi îmbunătăţire legea bugetului pe anul 2019", a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO
Echipa României, premiată pentru "Cele mai bune praline" la Concursul Mondial de Patiserie, Gelaterie și Ciocolaterie

11:44
Mihai Trăistariu, între celebritate și austeritate

Mihai Trăistariu: "Este o bătălie cruntă, am făcut acele poze pentru că nu mă mai auzeam"


13:42
Mihai Bobonete împreună cu gașca din Las Fierbinți, despre viața din spatele celebrității

Bobonete: "Celebritatea nu m-a luat prin surprindere, eram pregătit"


14:09
Echipa "România, te iubesc" lansează cartea "Ne facem bine"

Cartea "Ne facem bine", o antologie de fapte văzute și vorbite la "România, te iubesc"


10:23
Nașterea naturală sau cezariana: Ce alegem?

Anca Vereanu: "Anestezia epidurală ajută mama pe parcursul travaliului"


17:35
Vica Blochina, față în față cu detectorul de minciuni

15:19
Diana Ungureanu a părăsit bucătăria MasterChef. Finala se decide între Ionuț, Alina și Cezar

04:34
Iluzie sau un preparat impecabil? Chef Ettore Botrini a oferit un moment culinar deosebit, care i-a fascinat pe concurenții rămași în competiție

07:32
Raluca Podea, fosta iubită a lui Florin Pastramă, s-a demachiat în direct La Măruță

13:09
PROFA s-a tatuat

05:22