Iohannis s-a întâlnit cu ambasadorii UE acreditați la București. Temele abordate


Ultimul update: Joi 20 Decembrie 2018 09:51
Data publicarii: Joi 20 Decembrie 2018 09:49
Categorie: Stiri Politice
Iohannis, ambasadori UE

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, miercuri, cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditaţi la Bucureşti.

Reuniunea a fost organizată de Ambasada Republicii Austria, ţară care deţine în prezent Preşedinţia Consiliului UE.

În cadrul întâlnirii au fost abordate, în principal, teme legate de preluarea de către România a Preşedinţiei Consiliului UE începând cu 1 ianuarie 2019. De asemenea, au fost discutate aspecte legate de principalele teme aflate pe agenda Consiliului European care a avut loc în zilele de 13 şi 14 decembrie, precizează Administraţia prezidenţială.

Preşedintele Klaus Iohannis a arătat că exercitarea de către România a primei sale preşedinţii a Consiliului UE va reprezenta un moment foarte important pentru ţara noastră, o oportunitate de a contribui la păstrarea unităţii europene şi la consolidarea proiectului european.

Preşedintele României a menţionat că ţara noastră, ca stat membru puternic ataşat proiectului european, „va acţiona cu pragmatism şi responsabilitate pe durata mandatului său şi va urmări ca, prin acţiunile sale, să contribuie la avansarea negocierilor pe dosarele prioritare la nivel european, în efortul comun de a obţine rezultate în beneficiul întregii Uniuni“.

În ceea ce priveşte procesul de reflecţie legat de viitorul UE, Klaus Iohannis a subliniat că, în opinia ţării noastre, consolidarea Uniunii trebuie să aibă loc pe baza valorilor şi principiilor sale fundamentale - unitate, solidaritate, tratament egal şi convergenţă. Totodată, preşedintele a arătat că România susţine o Uniune mai puternică, mai aproape de cetăţenii europeni şi capabilă să le asigure acestora securitatea şi prosperitatea.

Preşedintele României a evidenţiat importanţa reuniunii informale a Consiliului European de la Sibiu, din 9 mai 2019, unde va fi discutată agenda strategică a UE pentru perioada 2019-2024. Acest summit va reprezenta un bun moment de reflecţie asupra viitorului Uniunii.

Referitor la viitorul buget al UE pentru perioada 2021-2027, preşedintele Iohannis a subliniat că România va acţiona pentru înregistrarea de progrese substanţiale în procesul de negocieri, astfel încât să se poată realiza obiectivul asumat la reuniunea Consiliului European din 13-14 decembrie, respectiv de a obţine un acord la nivelul liderilor europeni în toamna anului 2019.

În privinţa procesului de retragere a Marii Britanii din UE, Klaus Iohannis a subliniat faptul că este important ca Brexit să aibă loc într-un mod ordonat, pe baza Acordului de retragere care a fost agreat de liderii europeni la reuniunea Consiliului European din 25 noiembrie.

Preşedintele Klaus Iohannis a arătat că, în cazul în care Acordul de retragere va fi ratificat de Parlamentul britanic şi aprobat de către Parlamentul European, România, în calitate de viitoare Preşedinţie a Consiliului UE, are ca obiectiv demararea cât mai rapidă a negocierilor privind relaţiile viitoare dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie, astfel încât parteneriatul viitor dintre cele două părţi să fie unul cât mai ambiţios şi cuprinzător, se mai arată în comunicatul Administraţiei prezidenţiale.

Sursa: Presidency.ro

Teodorovici, despre participarea preşedintelui la şedinţele de Guvern: ”Trebuie să înţeleagă că prezidează”
Teodorovici, despre participarea preşedintelui la şedinţele de Guvern: ”Trebuie să înţeleagă că prezidează”
Teodorovici: Domnul preşedinte văd că se erijează într-un avocat al bogaţilor
Teodorovici: Domnul preşedinte văd că se erijează într-un avocat al bogaţilor
Teodorovici: Domnul preşedinte văd că se erijează într-un avocat al bogaţilor
Teodorovici: Domnul preşedinte văd că se erijează într-un avocat al bogaţilor
VIDEO PROTVPLUS.RO
Ionuț Mărieș - MasterChef 2019

I s-a spus că nu este potrivit la niciun job, însă a decis să vină la MasterChef. Ionuț a pregătit o farfurie inedită care l-a făcut pe chef Chelaru să zică:"Ce-ai făcut măi Ionuțe? Ce-a fost în capul tău?"


06:22
Mihai Pencea și Daniel Horvat - MasterChef 2019

Daniel și Mihai au gătit niște preparate îndrăznețe și vor să demonstreze că sunt demni de bucătăria MasterChef. "Întâi și întâi, acest preparat merge cu o palincă!"


03:41
Andreea Dos Santos - MasterChef 2019

Încă un șort de aur! Andreea Dos Santos i-a încântat pe cei trei jurați cu o rețetă deosebită și a scăpat de proba eliminatorie


06:49
Jeremy Besadoux - MasterChef 2019

Se distrează la locul de muncă și vrea să se simtă bine și la MasterCheF. Cu origini din Franța, Jeremy a pregătit o farfurie mediteraneană


06:16
Giani l-a vândut pe Labuș

02:50
Daniela Lupu - MasterChef 2019

"Cofetăria înseamnă relaxare pentru mine". Cu acest principiu, Daniela i-a relaxat și pe cei trei jurați cu un desert apetisant.


06:59
Profu' face pe babysitterul

02:30
Celentano l-a făcut fericit pe Firicel

03:03
"Tu crezi că ăștia-s proști sau fac mișto de noi?"

04:45
Cel mai bogat tânăr român, Sebastian Dobrincu, se lansează în muzică. Marius Moga i-a scris prima piesă

17:44
dan barna
Primul lucru pe care l-ar face Dan Barna dacă ar deveni președintele României
Macron şi Cioloş, discuții despre echipa Von der Leyen: ”Nu dau niciun cec în alb”
Teodorovici vrea impozitarea pensiilor speciale. Foștii președinți ar putea fi vizați
PSD continuă să tragă de timp în privința abrogării legii recursului compensatoriu
Fostul europarlamentar PSD Cătălin Ivan și-a anunțat intenția de a candida la prezidențiale
Birchall: Grupul de lucru din Ministerul Justiției nu susține funcționarea Secției Speciale
Stelian Ion
Stelian Ion: Ar fi bine ca Nicuşor Dan să fie singurul candidat al Opoziţiei
Premierul Viorica Dăncilă începe, duminică, o vizită în Statele Unite ale Americii
Discuții aprinse între Dăncilă și Teodorovici. Ministrul de Finanțe nu cedează
Comisia juridică din Senat a votat împotriva ridicării imunităţii senatorului PSD Bodog
Iohannis le-a transmis foștilor deținuți politici că are ”o constatare mai puțin plăcută”
Întâlnire la Parlament între USR, PMP, UDMR şi minorităţi pe tema moţiunii de cenzură