Iohannis a acuzat "întârzieri criminale" în cazul Caracal. Solicitarea făcută Guvernului
"Coruptia si incompetenta distrug statul", a fost concluzia președintelui Klaus Iohannis la sfârșitul sedinței CSAT.
Timp de 3 ore miniştrii şi şeful statului au analizat cele două rapoarte ale Serviciului de Comunicaţii Speciale şi ale Ministerului de Interne, iar Klaus Iohannis a acuzat politizarea instituţiilor şi îndepărtarea profesioniştilor din funcţiile publice.
Reprezentanţii Serviciul de Comunicaţii Speciale au venit în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării cu stenogramele discuţiilor dintre Alexandra Macesanu şi operatorii de la 112.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Documentele prezentate au arătat bâlbele celor ce ar fi trebuit să o ajute pe adolescentă, intarizerile nejutificate, proceduri interne încălcate şi atitudinea refractară a poliţiştilor.
Klaus Iohannis: "Soluţia e de a depolitiza tot aparatul de stat în zonele în care e nevoie de profesionişti. Le cer şi celor care sunt acum la putere şi celor din opoziţie să îşi schimbe abordarea faţă de funcţia publică pentru că astfel se va continua la nesfârșit cu pleacă pleacă ai voştri, vin ai noştri şi oamenii competenţi sunt ţinuţi la margine sau pleacă din ţară"
Iohannis a vorbit despre "întârzieri criminale" şi a cerut Guvernului măsuri clare. Dăncilă a scris pe pagina sa de socializare că persoanele implicate în acest caz au avut o abordare "inumană" şi a cerut demiterea celor care au fost parte a proastei gestionari a apelului la 112.
Pe de altă parte, preşedintele camerei deputaţilor a anunţat desfiinţarea Comisiei Iordache astfel încât modificările Codurilor Penale, retrimise Parlamentului de către Curtea Constituţională, să intre în procedura obişnuită. Această măsură ar presupune că din cele două texte să dispară prevederile controversate, ce l-ar putea favoriza inclusiv pe un suspectul principal al crimelor de la Caracal, Gheorghe Dincă.
Marcel Ciolacu, preşedinte CDEP: "Se pare că funcţionalitatea comisiei speciale nu a fost cea dorită, dimpotrivă, a creat, a avut un impact public negativ şi asupra partidului pe care îl reprezint şi asupra instituţiei Parlamentul României"
Doar ca parlamentarii sunt deocamdată în vacanţă şi oficial se întorc la lucru abia în septembrie.
Sursa: Pro TV
Etichete: klaus iohannis, Caracal, csat, ciolacu, Dăncilă, iordache,
Dată publicare:
30-07-2019 20:51