Ilan Laufer, tanarul de 33 de ani propus la Mediul de Afaceri. Este unul dintre cei mai bogati ministri din noul cabinet

28-06-2017 18:53

ilan laufer

Ilan Laufer, in varsta de 33 de ani, desemnat ministru pentru Mediul de Afaceri, este absolvent al Academiei Nationale de Educatie Fizica si Sport (ANEFS) din Bucuresti (2006) si a fost cunoscut in trecut mai mult ca personaj monden.

Declaratia sa de avere arata ca Laufer va fi unul dintre cei mai bogati ministri ai noului cabinet.

Laufer a fost numit secretar de stat in Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat pe 18 ianuarie, fiind coordonator al Directiei pentru Antreprenoriat si Programe pentru IMM, inclusiv responsabil pentru Programul „Start-up Nation Romania”, o initiativa ambitioasa care urmareste infiintarea a circa 10.000 noi companii si crearea a 20.000 noi locuri de munca.

Ilan Laufer este fondatorul companiei Retail Group si cel care a intermediat intrarea retailerului de imbracaminte H&M in Romania, potrivit CV-ului transmis de minister, la solicitarea News.ro.

El a mai lucrat pentru Guvern in calitate de consilier la Departamentul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism in perioada 2013-2014, inclusiv in mandatul de ministru delegat in Cabinetul Ponta al fostului sau sef, Florin Jianu, singurul ministru din cabinetul Sorin Grindeanu care si-a dat demisia de onoare din cauza aprobarii OUG 13 de modificare a codurilor penale.

In Republica Moldova a fost cunoscut drept partener oficial al omului de afaceri Alexandru Pincevschii, unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din Republica Moldova, presedinte al holdingului "Elita-5", care activeaza in vanzari auto, imobiliare si comert.

Oficialul este cunoscut insa si pentru aparitiile la evenimentele mondene si in presa tabloida.

Din declaratia de avere reiese ca Laufer a incasat anul trecut despagubiri in valoare de 60.000 euro de la compania imobiliara Pine Invest Corporation SRL, controlata de fondul olandez EDR Romania BV.

Laufer i-a acordat, totodata, lui Alexandru Pincevschii un imprumut in nume personal in valoare de 61.000 euro.

Oficialul detine in proprietate o casa in Corbeanca, cu o suprafata de 803 metri patrati, doua terenuri intravilane in aceeasi localitate, in suprafata totala de 1.840 mp.

Laufer mai are sapte apartamente in Bucuresti, cu suprafete intre 77 si respectiv 105 metri patrati. Din inchirierea a trei dintre ele, Laufer a incasat anul trecut peste 58.000 lei.

Anul trecut, el a vandut un apartament, pentru care a incasat 113.000 euro de la cumparatorul Silvia Iancovici.

Laufer detine un autoturism Mercedez Benz Clasa S si o motocicleta Yamaha, precum si trei ceasuri de lux, marcile Hublot (valoare declarata de 7.000 euro), Ulysse Nardin (6.000 euro) si Breitling (4.000 euro).

El are un cont bancar deschis la BRD, cu sold de 31.100 lei. De la aceeasi banca a contractat in anul 2008 un credit pe 20 de ani, din care mai are de restituit 250.000 euro.

Laufer a acordat doua imprumuturi in nume personal catre persoane fizice, cel deja mentionat catre Alexandru Pincevschii si unul de 12.000 euro lui Cristian Muresan. In 2012, Ilan Laufer a fost numit vicepresedinte al holdingului Elita-5.

El a incasat anul trecut dividende de 15.000 lei de la Retail Group Advisors, plus venituri din salarii de la aceeasi firma, de 12.168 lei, la fel si sotia sa.

Alina Laufer mai figureaza in declaratia de avere a sotului sau cu pensia alimentara in suma totala de 18.000 lei incasata anul trecut de la fostul sau sot, vedeta TV Gheorghe Papagheorghe, supranumit Jorge, precum si cu alocatia de la stat pentru copil, de 1.008 lei.

De altfel, presa tabloida a scris in urma cu cativa ani ca Laufer s-a casatorit cu cea pe care Jorge a parasit-o pentru o femeie de afaceri.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26